Uvodni dan svetovnega pokala nastopila sedmerica slovenskih sprinterjev

0
563

V Szegedu so s kvalifikacijami in polfinali sprinterji na mirnih vodah začeli z drugo tekmo svetovnega pokala. Na Madžarskem je tudi slovenska ekipa, katere člani so se danes na start podali desetkrat. Prvič sta se na večjem kajakaškem tekmovanju v kajakaškem dvojcu predstavili Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić ter zanesljivo napredovali v naslednjo fazo tekmovanja, Jošt Zakrajšek je priveslal v finale B na 1000 metrov, prav tako do finala B pa sta prišla še Maks Frančeškin in Vid Debeljak v K2 na 500 metrov.

Primorski sprinterki na mirnih vodah, ki sta pretekli konec tedna uspešno tekmovali na prvi tekmi svetovnega pokala v Montemor-o-Velhu v kajakaškem enojcu – Špela Ponomarenko janić je bila dvakrat druga, Anja Osterman pa dvakrat peta –, sta na prvi skupni tekmi v kajakaškem dvojcu nastopili zelo uspešno. V kvalifikacijski skupini na 500 metrov sta v cilj priveslali najhitreje in se tako uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja. Polfinale ju čaka jutri.

Hitro je v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov veslal tudi Jošt Zakrajšek in tudi on ciljno linijo prečkal kot prvi ter se tako zanesljivo uvrstil v polfinale. Tam je nato premoč moral priznati četverici tekmecev ter se s petim časom svoje polfinalne skupine prebil v sobotni finale B. Na isti razdalji je tekmoval tudi Alan Apollonio, tudi on napredoval v polfinale, kjer pa je nato tudi zaključil z nastopi na tej razdalji.

V Szegedu sta med moškimi kajakaškimi dvojci na 500 metrov čim hitrejšo vožnjo poskušala prikazati tudi Maks Frančeškin in Vid Debeljak. Kajakaša, ki se lahko pohvalita z uspehi v spustu na divjih vodah, sta bila v kvalifikacijski skupini tretja, v polfinalni nato peta, kar je zadostovalo za sobotni finale B.

V zelo močni konkurenci, ki je pripotovala na Madžarsko, se je preizkusil tudi Tilen Vidovič. Študent dentalne medicine je v kvalifikacijski skupini kajakašev na 200 metrov je zasedel sedmo mesto.

Proti koncu tekmovalnega dne sta se v kvalifikacijah na 500 metrov na regatno polje znova podala Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio. Oba sta se uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja, Zakrajšek s četrtim časom skupine, Apollonio pa s šestim.

 

Uradna stran tekmovanja: http://szeged2017.com/