V Barceloni na vrsti slalomske preizkušnje.

0
573

Po dveh dneh tekmovanj v sprintu na mirnih vodah je kvalifikacijski konec tedna za nastop na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu le prinesel tako težko pričakovane slalomske preizkušnje. Tretji dan kvalifikacij sta se na progo podali kajakašici Eva Alina Hočevar in Helena Domajnko ter kanuista Maj Oštrbenk in Lenart Lapornik. Mladi slovenski tekmovalci so nastopili dobro.

V prvi kvalifikacijski vožnji dneva se je odlično odrezala Eva Alina Hočevar, ki je imela med kajakašicami drugi čas, kar je pomenilo, da je bila neposredno uvrščena v četrtfinalno fazo tekmovanja, kamor je napredovala peterica najhitrejših. V četrtfinalu je nato nastopala v paru z Britanko Lois Leaver, ki pa je bila od naše kajakašice malenkost hitrejša in si zagotovila napredovanje v polfinale.

Dobro je tekmovala tudi Helena Domajnko, ki je v kvalifikacijah postavila deveti čas in brez težav prišla do drugega nastopa v repasažu. Tam je imela šesti čas in tako za malo zgrešila četrtfinale, saj so tja vodila le prva tri mesta.

 

 

Med kanuisti je Lenart Lapornik prvo fazo tekmovanja končal z osmim časom, Maj Oštrbenk pa je bil 14. Oba sta si brez težav zagotovila nastop v repasažu, kjer pa je Oštrbenk na koncu dosegel enajsti čas, Lapornik pa 21.

 

Med kajakašicami si je zmago v slalomu z ovirami na mirnih vodah zagotovila Britanka Lili Bryant, ki je bila v finalu boljša od Rije Šribar, sicer predstavnice Združenih držav Amerike, ki pa je tudi “naša”, saj je njen oče Slovenec, zato veliko časa preživi in trenira na soških brzicah.  Med kanuisti je presenetljivo zmagal Tajec Riyanath Koetsuk, drugi pa je bil Novozelandec Finn Anderson.

 

 

V nedeljo bo na vrsti še zadnji tekmovalni dan, ko se bodo na progo podali kajakaši in kanuistke, na čelu z Lanom Tomincem, Jakobom Stojanovičem, Hano Iljaš in Evo Alino Hočevar.

 

Foto in video: Kanu klub Simon