V Celju podelili slalomske državne naslove.

0
572

V Celju je bilo v soboto zelo pestro. Obeleževali so sedemdesetletnico organiziranega kajakaštva v Celju, ob tem pa tudi gostili letošnjo izvedbo državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za člane. Kot je običaj pri kajakaških dogodkih v Celju, je finale potekalo v večernem terminu pod reflektorji, sledil pa je tudi koncert. Med kanuisti je državni prvak postal Luka Božič, med kajakaši domačin Martin Srabotnik, v C2 sta slavila Luka Božič in Sašo Taljat, v C2mix Eva Alina Hočevar in Simon Hočevar, v ženskem kajaku in kanuju pa je bila najboljša članica solkanskega kluba, sicer pa avstrijska reprezentantka, Viktoria Wolffhardt.

V konkurenci kanuistov je s progo na Savinji najbolje opravil Luka Božič in se veselil naslova državnega prvaka. Na drugo mesto se je uvrstil Benjamin Savšek, ki je za njim zaostal za vsega 72 stotink sekunde, ob tem pa imel tudi en dotik, medtem ko je Luka Božič s progo opravil brez dotikov. Bron si je priveslal Klemen Vidmar.

V konkurenci kajakašev je zmaga ostala v domačem klubu iz Celja. Za državni naslov je poskrbel Martin Srabotnik, na zmagovalnih stopničkah pa sta se mu pridružila še Peter Kauzer in Žan Jakše.

Med kanuističnimi dvojci sta po pričakovanjih slavila Luka Božič in Sašo Taljat, na drugo mesto sta se uvrstila Jakob Jež in Tine Kancler, tretja pa sta bila Nejc Polenčič in Štefan Božič.

Z letošnjo sezono se je v program mednarodnih tekmovanj vrnil tudi mešani žensko-moški kanuistični dvojec. Na državnem prvenstvu sta zmagala hči in oče – Eva Alina Hočevar in Simon Hočevar, druga sta bila Alja Kozorog in Sašo Taljat, tretja pa Peter Kauzer in Viktoria Wolffhardt.

Slednja je avstrijska reprezentantka, ki je letos na nedavnem evropskem prvenstvu za mlajše člane osvojila dve kolajni, a je tudi članica kajakaškega kluba iz Solkana, od koder je doma njen oče. Za Viktorio Wolffhardt se je v konkurenci kajakašic uvrstila Ajda Novak, Urša Kragelj pa je zasedla tretje mesto. V kanuju sta Viktoriji na zmagovalnih stopničkah družbo delali Alja Kozorog in Nina Bizjak.

Slalomisti so se pomerili tudi v ekipnih tekmah. Med kanuisti so do naslova državnih prvakov priveslali člani tacenskega kluba Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič. Drugo in tretje mesto pa so si priveslali člani soških elektrarn. Srebro so osvojili Luka Božič, Nejc Polenčič in Žiga Taljat, bron pa Sašo Taljat, Gašper Kovačič in Tine Kancler.

Med kajakaši so zmagali Celjani Martin Srabotnik, Simon Brus in Nejc Konda, pred člani tacenskega kluba Luko Čižmanom, Valom Manfredo Vidrihom in Žanom Jakšetom ter člani KK Soške elektrarne Nikom Testenom, Tinetom Kanclerjem in Štefanom Božičem.

Med kajakašicami so bile najboljše mlade predstavnice KK Soške elektrarne Sara Belingar, Eva Jeklin in Ria Šribar, druge so bile njihove klubske kolegice Viktoria Wolffhardt, Alja Kozorog in Urša Kragelj, tretje pa članice KKK Ljubljana Helena Domajnko, Ajda Novak in Jana Hočevar.

 

Vsi rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2874