V Celovcu devet kolajn za slovenske slalomiste.

0
563

Pretekli vikend je v Celovcu potekala mednarodna tekma Alpe Adria, ki so se je udeležili tudi številni slovenski slalomisti. Domov so se vrnili z devetimi kolajnami. Simon Hočevar in Ria Šribar sta v svojih kategorijah zmagala, drugo mesto so si priveslali Vid Kuder Marušič, Tine Kancler, Helena Domanjko in Jan Ločnikar, tretji pa so bili Eva Alina Hočevar, Haris Vranić in Nik Gerčer.

Simon Hočevar ni imel večjih težav v članski konkurenci kanuistov, saj je najbližjega zasledovalca Cristopherja Kremslehnerja iz Avstrije prehitel za 14 sekund, tudi tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Maximilian Lustig-Roemer. Do zlate kolajne je priveslala tudi kajakašica Ria Šribar, ki je v konkurenci deklic za 82 stotink sekunde ugnala še eno Slovenko Heleno Domanjko. V isti kategoriji je bila Živa Kurinčič šesta, Sara Belingar deveta, Zara Halec Makovec pa 16.

Vid Kuder Marušič je v članski konkurenci kajakašev za vsega stotinko sekunde zaostal za zmagovalcem Marcom Vianellom iz Italije, tretje mesto pa si je priveslal Avstrijec Mattias Weger. Luka Čižman je bil osmi, Val Manfreda Vidrih enajsti, Lenart Zore 13., Matic Terčelj 15., Dean Bezeljak 20., Jadran Talarevič 21., Gašper Plestenjak 22., Miha Zver 25., Bojan Ločnikar 26., Rok Šribar 27., Črt Ipavec pa 29.

Tudi v mladinski konkurenci je slovenski predstavnik osvojil drugo mesto. To je uspelo kajakašu Tinetu Kanclerju, ki je zaostal le za domačinom Felixom Oschmautzem. Tretji je bil Nemec Lukas Stahl. Blaž Anžlovar je osvojil peto mesto, Štefan Božič enajsto, Brin Colnar 14., Ulan Valant 18., Marko Petek 19., Matej Jereb 24., Matevž Matjašec 25., Urban Novak 26., Andraž Pavšič 28., Racz Koppany 36., Maks Alič 37., Jan Gril 39., Filip Ignjič 41.

Srebro v konkurenci dečkov si je priveslal še kajakaš Jan Ločnikar, od katerega je bil hitrejši le Slovak Matuš Petrovaj. V isti konkurenci je bil Haris Vranić tretji, Jaka Miljavec šesti, Rok Bezeljak sedmi, Lenart Lapornik osmi, Matevž Manfreda deseti, Miha Rijavec dvanajsti, Urban Gajšek 13., Jan Gerčer 14., Martin Gale 15., Žiga Zidar 17., Rok Pistotnik 18., Miha Faganelj 21., Jakob Šavli 25., Jan Štekar 27., Žiga Lin Hočevar 38., Domen Bregar 43., anže Marinko 44., Jan Sušmel pa 45.

V konkurenci mladink si je bron priveslala Eva Alina Hočevar, ki je zaostala le za nekdanjo mladinsko evropsko prvakinjo v tej konkurenci Avstrijko Nadine Weratschnig in Italijanko Caroline Massarenti. Lea Novak je bila med kanuistkami sedma.

Do brona je prišel tudi kanuist Nik Gerčer v konkurenci dečkov. Zaostal je za Slovakom Fedrojem Cervenko in Italijanom Martinom Barzonom. Lenart Lapornik je preizkušnjo končal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, Jakob Prevodnik je bil peti, Urban Gajšek pa šesti.

Tik pod zmagovalnimi stopničkami se je uvrstila tudi Lea Novak, ki je bila v mladinski konkurenci kajakašic četrta. Eva Alina je bila 19. Zmagala je Avstrijka Antonia Oschmautz, pred Britanko Megan Hamer Evans in rojakinjo Nino Weratschnig. V mladinski konkurenci kanuistov je bil Nejc Polenčič peti, Juš Javornik šesti, Aljaž Jug deveti, Nejc Gradišek pa enajsti. Zmagal je Italijan Flavio Micozzi, pred Hrvatom Luko Zubčićem in še enim Italijanom Nicolom Barricellijem. V starostni kategoriji deklic se je na peto mesto uvrstila kanuistka Sara Belingar. Za dvojno zmago sta poskrbeli Slovakinji Emanuela Luknarova in Mahuliena Durecova, tretja pa je bila Italijanka Elena Micozzi.

 

Foto: KK Simon