V finalu le Kauzer

0
348

Zadnji dan 63. tatranskega slaloma, ki ga je ta vikend gostil slovaški Liptovsky Mikulaš, je v finalu nastopil le kajakaš Peter Kauzer, ki pa je po veliki napaki tekmovanje končal na desetem mestu. Blizu najboljši deseterici je bil tudi Dejan Kralj, ki je med kajakaši zasedel 13. mesto, v kategoriji dvojcev skupaj s Simonom Hočevarjem pa 12. mesto.


Kajakaš Peter Kauzer je bil v treh tekmovalnih dneh na Slovaškem vselej med najhitrejšimi tekmovalci. Na petkovi tekmi je zasedel drugo mesto, isto izhodišče pa si je zagotovil tudi v sobotnih kvalifikacijah tekme za točke ICF. V nedeljskem polfinalu si je s šestim mestom zagotovil nastop v finalu, kjer pa je nato naredil nekaj napak, ki so mu prinesle 52 kazenskih sekund, kar ga je potisnilo na deseto mesto. Tudi tokrat je bil sicer na poti precej hitro, saj je imel tretji najhitrejši čas finala. Tako Dejan Kralj kot Janoš Peterlin sta tekmovanje zaključila v polfinalu. Nekoliko bližje finalistom je bil Kralj, ki se mu je nastop med najboljšo deseterico izmuznil za pol sekunde, tako da je tekmo končal na 13. mestu, Janoš Peterlin pa je bil 17. Zmagal je Slovak Jan Šajbidor, drugo mesto je nekoliko presenetljivo pripadlo Rusu Pavlu Eygelu, tretje pa Poljaku Mateuszu Polaczyku.


Dejan Kralj in Simon Hočevar sta tekmovala tudi v kategoriji kanujev dvosedov in z 12. časom polfinala ostala brez finalnega nastopa. V finalu sta bila najboljša domačina Peter in Ladislav Škantar. Drugo mesto sta si priveslala Nemca David Schroeder in Frank Henze, tretje pa Rusa Mikhail Kuznetsov in Dimitri Larionov.


Nekoliko skromnejša rezultata sta dosegla kanuista Simon Hočevar in Jure Kljun, ki sta bila 21. oziroma 28. Najboljši rezultat med kanuisti je v finalu postavil Japonec Takuya Haneda, drugo in tretje mesto pa je pripadlo Slovakoma Michalu Martikanu in Mateju Benušu. Med kajakašicami so prva tri mesta zasedele domače tekmovalke. Zmagala je Jana Dukatova, pred Dano Mann-Benuš in Eleno Kalisko. Med kanuistkami, kjer je bila konkurenca najskromnejša, pa je prvo mesto pripadlo Rusinji Aleksandri Kosmačevi. Ukrajinki Viktoria Dobrotvorska in Viktoria Us sta zasedli preostali mesti na zmagovalnih stopničkah.


Prihodnji vikend slovenske slalomiste v Tacnu že čakajo prve izbirne tekme za sestavo reprezentance.


Rezultate lahko spremljate na:
http://avs.ktklm.sk/