V finalu le Zakrajšek

0
218

Augsburg, 15. julija (STA) – Na zadnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov na divjih vodah se je od četverice Slovencev, ki so nastopili v polfinalu kanuistov in kajakašic, v finale uvrstil le kanuist Jošt Zakrajšek, ki je osvojil deseto mesto (+ 3,77; 0). Dejan Stevanovič, ki je minuli vikend v Tacnu z odlično finalno vožnjo osvojil drugo mesto, je polfinale končal na 12. mestu (+ 5,17; 0) in je finale zgrešil za le 1,4 sekunde.


Med kajakašicami sta v finalu nastopili Nina Mozetič in Urša Kragelj, ki pa se jima z enajstim (+ 8,68; 4) oziroma 31. mestom (+ 24,03; 8) ni uspelo uvrstiti med deseterico najboljših, ki bo popoldne nastopila v finalu. Mozetičeva je deseto mesto zgrešila za le 0,07 sekunde. Po polfinalnem nastopu je v vodstvu Slovakinja Jana Dukatova (0), druga je češka predstavnica Štepanka Hilgertova (+ 2,29; 0), na tretjem mestu pa je Nemka Jasmin Schornberg (+ 4,22; 0).


Med kanuisti je s polfinalnim nastopom najbolje opravil Nemec Nico Bettge, ki je bil najboljši že v petkovih kvalifikacijah, pred finalno vožnjo ima 1,34 sekunde prednosti pred Francozom Tonyjem Estanguetom in 1,53 pred Britancem Davidom Florencem. Izmed najboljše deseterice, ki se bo pomerila v popoldanskem finalu, so razen Slovaka Juraja Minčika, ki je na sedmem mestu, vsi kanuisti polfinalni nastop končali brez kazenskih sekund. Tretji slovenski predstavnik v tej kategoriji Marko Mihelič je obstal že v kvalifikacijah, saj je po dveh petkovih kvalifikacijskih nastopih osvojil 41. mesto in za 0,47 sekunde zgrešil uvrstitev v polfinale, kjer nastopi 40 najboljših iz kvalifikacij.


Po koncu današnjih finalov bodo na brzicah v Augsburgu izvedli še ekshibicijsko moštveno tekmo, na kateri bo nastopilo 14 reprezentanc. Slovenijo bodo zastopali kajakaš Jure Meglič, kajakašica Nina Mozetič in kanuist Jošt Zakrajšek. Prireditelji zadnje letošnje tekme za svetovni pokal so posebno kajakaško preizkušnjo pripravili že po včerajšnjih finalih. Na tekmi za VN Augsburga je nastopilo 40 kajakašev, najhitrejši pa je bil češki predstavnik Ivan Pišvejc, drugo in tretje mesto je pripadlo Nemcema Alexandru Grimmu in Eriku Pfannmoellerju, oba nemška predstavnika pa sta na zmagovalnih stopničkah stala že po finalu tekme za svetovni pokal. Nastopili so tudi vsi trije slovenski kajakaši, Peter Kauzer je bil s pribitkom dveh kazenskih sekund (+ 1,59) na koncu četrti, Dejan Kralj (+3,44; 2) je ekshibicijsko preizkušnjo končal na osmem mestu, Jure Meglič pa je imel podobno kot v polfinalu nekaj več težav in je bil 33. (+ 13,31; 6).

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=46

več fotografij:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=161&u=celo

več informacij:
www.kanu-schwaben-augsburg.de