V Krakovu kar 25 slovenskih slalomistov

0
501

Ljubljana, 01. avgusta (STA) – Kajakaši in kanuisti na divjih vodah bodo v četrtek začeli boje na slalomskem evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu. Na Poljsko je odpotovalo kar 25 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, ki se bodo skušali vsaj približati lanskim dosežkom. Med mlajšimi člani je bil Peter Kauzer zlat v K-1, Jošt Zakrajšek, Benjamin Savšek in Marko Čivčija pa so bili srebrni v 3xC-1. V mladinski konkurenci so dvojci Luka Božič/Sašo Taljat, Luka Slapšak/Blaž Oven in Jure/Anže Janežič osvojili naslov ekipnih prvakov, Urša Kragelj pa je bila bronasta v ženskem K-1.


Slednja bo tokrat ob Niki Mozetič slovenske barve branila med mlajšimi članicami, v tej starostni kategoriji pa bodo nastopili še kajakaši Jure Meglič, Simon Artelj in Janoš Peterlin, kanuisti Benjamin Savšek, Aljaž Kulovec in Marko Mihelič ter dvojci Nejc Višnar in Urban Jarc, Blaž Oven in Luka Slapšak ter Anže in Jure Janežič.


“Že drugo leto zapored imamo polno ekipo v vseh disciplinah, hkrati pa smo že takoj na začetku imeli nekaj sreče, saj bo progo v polfinalu in finalu postavil naš trener Aleš Vrabič. Sicer pa so glavni aduti članske ekipe Meglič, ki je zmagal tudi že v svetovnem pokalu, Kragljeva, lanska mladinska svetovna prvakinja, ki z dobrimi vožnjami lahko poseže visoko, in med dvojci Višnar in Jarc, ki sta tudi že večkrat dokazala, da nanju gre računati,” je za STA iz Poljske sporočil vodja ekipe Matej Trampuž.


Slovensko mladinsko vrsto sestavljajo dvojec Sašo Taljat in Luka Božič, kanuisti Jure Lenarčič, Jernej Zupan in Blaž Cof, kajakaši Janez Kastelic, Martin Albreht in Anej Berlot ter kajakašice Eva Terčelj, Nina Slapšak in Dora Domajnko. “Pri mladincih se je nazadnje zelo izkazal kanuist Zupan, tudi druga dva kanuista pa lahko prav tako posežeta visoko. Med kajakaši je naš najboljši Albreht, ampak v kajaku bo veliko odvisno od dnevne forme, saj je konkurenca zelo zgoščena. Tudi kajakašice so obetavne, vendar so še zelo mlade, 15 in 16 let, tako da v Krakovu verjetno še ne bodo prav pri vrhu. Veliko upov polagamo tudi na ekipne tekme, ki pa so svojevrstna “loterija”. Toda predvsem mladi kanuisti so vsi trije zelo dobro pripravljeni in mešajo štrene prav pri vrhu,” je še pojasnil Trampuž in dodal, da so pogoji zelo dobri, malce so jih presenetile le vremenske razmere, saj je precej hladno.


V Krakovu, ki bo maja prihodnje leto gostil člansko EP, bo sicer v mladinski konkurenci nastopilo 173 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav, med mlajšimi člani pa se bo na jugu Poljske za čim višje uvrstitve potegovalo 162 slalomistk in slalomistov iz 25 držav.


Spored tekmovanja:

– četrtek, 2. avgust:
09.45 – 13.05 kvalifikacije C-1 in K-1ž (mladinci)
13.45 – 16.20 kvalifikacije C-1 in K-1ž (U23)


– petek, 3. avgust:
10.30 kvalifikacije C-2 in K-1 (mladinci)
14.00 kvalifikacije C-2 in K-1 (U23)


– sobota, 4. avgust:
10.00 – 12.00 ekipne tekme C-1, K-1ž, C-2, K-1 (mladinci)
13.00 – 15.00 ekipne tekme C-1, K-1ž, C-2, K-1 (U23)


– nedelja, 5. avgust:
09.00 – 13.00 polfinale C-1, K-1ž, C-2, K-1 (mladinci in U23)
14.00 – 16.00 finale C-1, K-1ž, C-2, K-1 (mladinci in U23)


Več informacij:
http://www.canoepcf.org/events/european,junior,and,under23,slalom,championships.html