V kvalifikacijah obstala le Kragljeva

0
508

V popoldanskih kvalifikacijah tekme za svetovni pokal v Markkleebergu so se pomerili še dvojci in kajakašice. V konkurenci slednjih so se na progo podale tri Slovenke. Najbolje je bila uvrščena povratnica po poškodbi Nina Mozetič, ki je zasedla 22. mesto. Po prvi vožnji ji sicer ni kazalo tako dobro, saj je prejela 52 kazenskih sekund. V polfinale se je s 24. mestom uvrstila tudi Eva Terčelj, Urša Kragelj pa je nedeljski nastop zgrešila za vsega sekundo in bila 32.


Sicer pa so, podobno kot dopoldne kanuisti, kanuistke in kajakaši, imele kajakašice z zahtevno postavitvijo vrat izjemno veliko težav. Prve proge tako do konca ni prepeljala aktualna evropska prvakinja Nemka Claudia Baer, ki se je prevrnila, zaradi nezmožnosti eskimskega obrata pa pred ciljem tudi plavala. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Nemka Jasmin Schornberg, druga je bila Čehinja Štepanka Hilgertova, tretja pa Avstrijka Corinna Kuhnle.
 
V konkurenci dvojcev je najboljši slovenski rezultat dosegla posadka Luka Slapšak – Urban Jarc. Ljubljančana sta bila deseta. V polfinale sta se prebila tudi  Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta bila15. Drugouvrščena iz L”Argentiera Luka Božič in Sašo Taljat v Nemčiji nista nastopila, saj ju prihodnji teden čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Banja Luki. Najhitrejša v kvalifikacijah sta bila Kitajca Hu in Shu, drugo mesto sta zasedla brata Hochschorner s Slovaške, tretja pa sta bila Poljaka Szczepanski in Pochwala.


Več informacij:
http://www.slalomworldcup.com/