V pričakovanju letošnjega prvega slalomskega svetovnega pokala

0
434

Atene, 24. maja – Olimpijska kajakaška proga v Atenah je pričakala ekipe, ki bodo konec tedna nastopile na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala v slalomu, v stanju, kot so jo pred letom dni zapustili. Med tem namreč do sredine tega meseca na progi ni bilo vode. Lastniki objekta se vse od zaključka olimpijskih iger do danes še niso uspeli dogovoriti, kdo bo z objektom upravljal v prihodnje. Tako na progi ne trenirajo niti grški kajakaši kakor tudi ne druge evropske ekipe, ki vseskozi izražajo interes za trening na tem objektu v obdobju od jeseni do pomladi. Slovenska ekipa je izvedla na tekmovalni progi pred tekmo 5 treningov, ostale pa na progi za trening. Pri tem so imeli smolo, saj so bili v ekipi skupaj s Kitajsko ekipo. Domačini prihodnjih olimpijskih iger sicer v slalom očitno vlagajo več energije, tekmovalci pa še niso navajeni trenirati v skupinah z več tekmovalci, manjka jim obzirnosti, tako so na vodi med treningi precej motili druge tekmovalce, tudi naše.


Na progi se izmed slovencev najbolje znajdejo tekmovalci, ki so na tej progi že tekmovali. Tudi novi člani ekipe, Jure Meglič, Marko Mihelič in Aljaž Kulovec pa so nad progo navdušeni. Tako vsem motiva pred prvim letošnjim štartom v najmočnejši konkurenci ne manjka. Na štartu bodo vsi najboljši svetovni kajakaši in kanuisti. Do velikih sprememb od zadnje sezone v tujih ekipah ni prišlo, izmed najboljših iz lanske sezone ne bo le francoza Benoita Peschiera, ki se ni uspel uvrstiti v ekipo.


Tekmovanje se bo začelo s kvalifikacijami v soboto dopoldan, nedeljsko dopoldne pa je rezervirano za polfinale, v katerem bo potrebno nastopiti na vso moč, saj le prvih deset mest vodi v finale.


Štartne številke slovencev:


C-1


  7       Marko Mihelič              9:51      13:51
23       Jošt Zakrajšek          10:07      14:07
32       Dejan Stevanovič      10:16      14:16                                 


K-1   


  7       Jure  Meglič                10:36      14:36
56       Dejan Kralj                 11:25      15:25
61       Peter  Kauzer             11:30      15:30                  


C-2  


  7       Kulovec – Hočevar      11:41      15:41


Rezultate bo možno spremljati v živo na:

http://canoe.siwidata.info/ResultPanel/resultpanel800.htmlAndrej Jelenc