V Tacnu zmagi za Kauzerja in Zakrajška

0
557

Tacen, 13. maja (STA) – Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu opravili tretjo izbirno tekmo za reprezentanco. Ta je že dala nekaj odgovorov, saj sta si mesto v izbrani vrsti med kajakaši že zagotovila Peter Kauzer in Dejan Kralj, med kanuisti sta v “reprezentančnem dresu” že Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek, pri dvojcih pa Simon Hočevar in Aljaž Kulovec. V nedeljo bo v Tacnu še zadnja, četrta izbirna tekma, na kateri se bodo za preostali mesti v K-1 in C-1 pomerili še Jure Meglič, Miha Terdič in Uroš Kodelja oziroma Marko Mihelič in Benjamin Savšek. Pri dekletih najbolje kaže Nini Mozetič in Urški Kragelj.


Na današnji tacenski preizkušnji, ki je bila tudi mednarodno obarvana, saj so nastopili številni tuji mojstri brzic, je dobro pripravljenost potrdil Kauzer, ki je med kajakaši z najhitrejšima vožnjama slavil pred Ircema Neilom Caffreyjem in Eoinom Rheinischem. Kralj je bil peti, Meglič sedmi, Terdič osmi, Kodelja pa deveti. Italijan Daniele Molmenti, ki je na treh tekmah na Soči pokazal največ, pa je bil deseti.


V C-1 je zmagal Zakrajšek pred Stevanovičem in Miheličem, Savšek, ki bi bil brez osmih kazenskih sekund daleč najhitrejši, je bil četrti, Italijan Fulvio Fina, skupni zmagovalec Hitovega slalomskega izziva, pa peti.


Med kajakašicami je zmaga odšla na Irsko, saj je bila na Savi najhitrejša Hannah Craig, druga je bila Nina Mozetič, ki se uspešno vrača po poškodbi rame, tretje mesto pa je osvojila še ena Irka – Helen Barnes. Med dvojci sta v povsem slovenski konkurenci, nastopili so le štirje čolni, pričakovano slavila “novopečena” reprezentanta Hočevar in Kulovec.


Izidi:
– K-1:
1. Peter Kauzer (Slo)                               174,02 (0),
2. Neil Caffrey (Irs)                                  176,68 (0),
3. Rheinisch Eoin (Irs)                             178,17 (2),
5. Dejan Kralj (Slo)                                  178,71 (0),
7. Jure Meglič (Slo)                                  179,85 (0),
8. Miha Terdič (Slo)                                  180,37 (0),
9. Uroš Kodelja (Slo)                               180,60 (2);


– C-1:
1. Jošt Zakrajšek (Slo)                            190,43 (0),
2. Dejan Stevanovič (Slo)                        191,38 (0),
3. Marko Mihelič (Slo)                              192,17 (0),
4. Benjamin Savšek (Slo)                        193,41 (8),
5. Fulvio Fina (Ita)       &nb