Vetroven začetek EP v Nottinghamu

0
510

Nottingham, 24. avgusta – V Nottinghamu se je s kvalifikacijami začelo evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane. Prvenstvo se ne bo zapisalo v zgodovino s presežniki, morda le po rezultatih, saj je organizacija prvenstva na ravni povprečnega mednarodnega tekmovanja. Prireditev, ki bi ob tekmovanju dajale ton prvenstvu in reklam, ki bi najavljala prvenstvo skoraj ni, tako da ni pravega občutka prvenstva. Občutek, ki so ga ekipe doživljale pred dobrim mesecem v Solkanu je bil vsekakor boljši. 


Sicer pa je prvi dan tekmovanje nekoliko oviral veter, vendar regularnost tekmovanja ni bila vprašljiva. Z odliko sta prvi nastop na prvenstvu opravila Jošt Zakrajšek in Urša Kragelj. Oba sta v svojih kategorijah zasedla drugi mesti. Urša se je z dobro vožnjo na to mesto prebila s četrtega, Jošt pa celo s trinajstega.  V prvem teku je bil odličen tudi Savšek Benjamin, ki je bil tretji, vendar si je s štirimi kazenskimi sekundami uvrstitev pokvaril in zdrsnil na osmo mesto. V polfinale so se uvrstili še Jure Lenarčič in Jernej Zupan pri kanuistih ter Nika Mozetič in Nina Mozetič pri kajakašicah.


Kajakaši in dvosedi bodo šli na štart kvalifikacij jutri. V slovenski ekipi se jutri največ pričakuje od Petra Kauzerja in Jureta Megliča. Peter po poškodbi izpred tedna še vedno močno čuti bolečine v predelu prsnega koša. Danes je še vedno treniral z bandažo, jutri pa bo na štart kvalifikacij verjetno šel brez, saj ga bandaža močno omejuje v gibanju. Kljub tem težavam z uvrstitvijo v polfinale ne bi smel imeti težav, upa pa, da bo do nedelje, ko je na sporedu finale, poškodba v glavnem sanirana.  Prve medalje letošnjega evropskega prvenstva bodo podelili v soboto, ko bodo na programu vse moštvene vožnje.


Andrej Jelenc


Več informacij: http://www.canoeslalomrace.org.uk