Za konec MEP v Nemčiji Nejc Polenčič peti.

0
580

V Nemčiji se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, kjer je slovenska reprezentanca prikazala odlično formo in se domov tudi vrnila s štirimi kolajnami. Po dveh ekipnih kolajnah kanuistk in kajakašev do 23 let, naslovu evropskega mladinskega prvaka Tineta Kanclerja in bronu Žana Jakšeta med kajakaši do 23 let, je zadnji dan prvenstva Slovenijo v finalu zastopal mladi kanuist Nejc Polenčič in bil odličen peti.

Član solkanskega kajakaškega kluba Nejc Polenčič je še na drugem velikem mladinskem tekmovanju letošnje sezone poskrbel za odličen dosežek. Na svetovnem mladinskem prvenstvu v Bratislavi je bil odličen peti, na istem mestu – petem – pa je končal tudi preizkušnjo v Hohenlimburgu.

V polfinalu je postavil odličen drugi čas, nato pa v finalni vožnji naredil napako, prejel dve kazenski sekundi, kar je bilo na koncu tudi odločilno, da se mu je kolajna tokrat izmuznila za sekundo in pol. Po dveh petih mestih v letošnji sezoni je Nejc Polenčič povedal: »V finalu je bilo več pritiska, saj sem startal predzadnji. Škoda je dotika, naredil sem podobno napako kot na svetovnem prvenstvu. Sem pa z dvema petima mestoma vseeno lahko zadovoljen. Čas je bil dober, tako da sem zaradi tega zadovoljen.«

V polfinalu mladincev je veslal tudi celjski kanuist Urh Turnšek, ki pa je na progi tokrat naredil preveč napak, da bi lahko upal na uvrstitev v finale. Iz Nemčije se vrača s končnim dvajsetim mestom. Za dvojno češko zmago sta poskrbela Vojtech Heger in Matyas Lhota, tretji pa je bil Nemec Lennard Tuscherer.

V polfinalu kanuistov do 23 let je tekmoval Klemen Vidmar, vendar žal tudi on ni uspel s progo opraviti tako hitro, da bi si zagotovil mesto med najboljšo deseterico. Zasedel je petnajsto mesto. Naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani si je priveslal Slovak Marko Mirgorodsky, drugi je bil Francoz Cedric Joly, tretji pa Čeh Lukaš Rohan.

V prvem polfinalu zadnjega dne evropskega prvenstva sta veslali dve slovenski kanuistki. Tako Nini Bizjak kot Alji Kozorog se je na progi zalomilo in s svojimi nastopi v konkurenci do 23 let sta zaključili v predzadnji fazi tekmovanja. Nina Bizjak je bila šestnajsta, Alja Kozorog pa mesto za njo. Zmagala je Španka Miren Lazkano, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Avstrijki Viktoria Wolffhardt in Nadine Weratschnig.

Med mladinkami, kjer sta slovenski predstavnici Lea Novak in Eva Alina Hočevar žal obstali v kvalifikacijah, so kolajne osvojile Monica Doria Vilarrubla iz Andore, Nemka Zoe Jakob in Čehinja Gabriela Satkova.

 

Rezultati: https://siwidata.com/canoe123/eca?SessionKey=siwidata.1190

Video prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope