Za konec svetovnega prvenstva v spustu ekipa kajakašev šesta

0
372

V francoskem Treignacu se je z ekipnimi tekmami v klasičnem spustu zaključilo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah. Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar so bili zadnji tekmovalni dan šesti.

Slikovita francoska vasica Treignac je med petkom in ponedeljkom gostila elito svetovnega spusta na divjih vodah, ki se je v prvih dveh tekmovalnih dneh merila v sprintu na divjih vodah, v nedeljo in ponedeljek pa še v klasičnem spustu.

Na startu smo imeli kajakaško ekipo, ki so jo sestavljali Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar. Slovenska trojka je bila odločena napasti čim višja mesta, a jim v močni konkurenci v klasičnem spustu tokrat ni uspelo poseči po kolajnah. Na koncu so bili uvrščeni na šesto mesto. Za zmagovalno ekipo Francije so zaostali za nekaj manj kot minuto.

Naslova svetovnih prvakov so se veselili domačini Quentin Bonnetain, Maxence Barouh in Felix Bouvet, ki so drugouvrščeno ekipo Nemčije, za katero so veslali Max Hoff, Andreas Heilinger in Finn Hartstein, prehiteli za dobrih osem sekund in pol. Tretje mesto so si priveslali Čehi Adam Satke, Vojtech Matejiček in Mikulaš Zapletal.

V ženski konkurenci Slovenke žal niso startale, saj se je v včerajšnji ogrevalni vožnji pred posamično tekmo klasičnega spusta poškodovala najmlajša članica reprezentance Nika Ozimc. Naslov svetovnih prvakinj so osvojile Francozinje Phenicia Dupras, Manon Hostens in Claire Bren. Drugo mesto so s trinajstimi in pol sekundami zaostanka zasedle Italijanke Mathilde Rosa, Cecilia Panato in Giulia Formenton, tretje pa so bile Čehinje Klara Vankova, Kristina Novosadova in Tereza Kneblova.

Slovenska ekipa je na tokratnem svetovnem prvenstvu osvojila eno kolajno. Že šestič se je naslova svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah veselil Nejc Žnidarčič.

Premora za spustaše ni, saj se karavana seli v Slovenijo, kjer bo med četrtkom in soboto potekal svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Glavni tekmovalni del bo v Celju, na Špici, kjer bo v petek na programu večerni sprint, druga sprinterska preizkušnja pa bo sledila v soboto. Žal vodostaj Savinje ne omogoča četrtkovega klasičnega spusta od Žalca do Celja, zato so bili klasiko primorani prestaviti na Savo Dolinko pri Bledu.