Zakrajšek in Kragljeva druga v kvalifikacijah

0
506

Nottingham, 24. avgusta (STA) – Prvi dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane do 23 let v slalomu na divjih vodah v Nottinghamu je bilo uspešnih sedem izmed desetih slovenskih čolnov. Najbolje sta se odrezala kanuist Jošt Zakrajšek med mlajšimi člani in mladinska svetovna prvakinja, kajakašica Urša Kragelj, saj sta kvalifikacije, kljub temu, da sta si nabrala po šest kazenskih sekund, končala na drugem mestu.


V C-1 mlajših članov se je v nedeljski polfinale z osmim časom uvrstil še Benjamin Savšek (4), medtem ko je Marko Čivčija (8) za dobri dve sekundi zaostal za dvajseterico, ki bo nastopila v nedeljo, in tekmovanje končal na 24. mestu. Med mladinci v tej kategoriji sta se za las med 20 najboljših prebila Jernej Zupan (4) in Jure Lenarčič (4), ki sta kvalifikacije končala na 17. oziroma 18. mestu. Miha Zver (6) je s 23. dosežkom že izpadel, za polfinalom pa je zaostal skoraj devet sekund.


Kragljeva, ki je poleg kajakaša Petra Kauzerja glavno slovensko orožje na reki Trent, je s kvalifikacijami pričakovano zanesljivo opravila, v polfinalu pa se ji je pridružila tudi reprezentančna kolegica Nika Mozetič z 11. časom (8). Manja Zalaznik (54) je vse možnosti za morebitno napredovanje izgubila že v prvi vožnji, ko je izpustila vratca in na koncu pristala na 26. mestu. Bolje se je med mlajšimi članicami odrezala Nina Mozetič (2), ki se je prebila v polfinale z 12. mestom.


V petek bodo v kvalifikacijah nastopili kajakaši in dvojci. Slovenske barve bodo branili kajakaši Kauzer, Jure Meglič, Janoš Peterlin (mlajši člani), Gregor Brovinsky, Simon Artelj in Matic Lesjak (mladinci) ter dvojci Blaž Oven/Luka Slapšak, Anže/Jure Janežič in Sašo Taljat/Luka Božič (mladinci), ki so v Solkanu na letošnjem MSP osvojili bronasto odličje.


Več informacij: http://www.canoeslalomrace.org.uk