Zakrajšek osmi v Pekingu

0
558

Peking, 17. avgusta (STA) – Slovenski kanuist Jošt Zakrajšek je uspešno opravil generalko za olimpijske igre, ki jih bo prihodnje leto gostil Peking. V kitajski prestolnici je na predolimpijski tekmi osvojil osmo mesto. Drugi slovenski predstavnik na tekmi Dejan Stevanovič je z devetim časom v polfinalu le za mesto zgrešil preboj v finale.
 
Zmage v v olimpijskem veslaško-kajakaškem centru Shunyi se je sicer veselil Nemec Nico Bettge (0), ki je za šest desetink sekunde ugnal Slovaka Michala Martikana (2), tretji pa je bil Bettgejev rojak Jan Benzien (+2,21; 0). 


Na zahtevni progi, ki spominja na atensko, je Zakrajšek s čisto vožnjo po polfinalu za stopničkami zaostajal za skoraj pet sekund, v finalu pa je šesto mesto s štirimi kazenskimi sekundami poslabšal in končal na repu finalistov z dobrimi 15 sekundami zaostanka za zmagovalcem. Njegov izkušenejši kolega Stevanovič je v polfinalu napravil en dotik, brez njega bi se lahko veselil finala.
 
Sicer pa je med 108 udeleženci predolimpijske tekme, ki prihajajo iz 19 držav, še eno slovensko orožje. Urša Kragelj bo kvalifikacije kajakašic opravila v soboto, morebitna polfinale in finale pa bosta v nedeljo.


Več informacij:
http://www.canoe2007.org.cn/en/slalom/index.html