Zakrajšek za konec EP osmi, Ostermanova dvakrat deseta, Blaževič 13.

0
454

V Beogradu se je zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Jošt Zakrajšek je v 5000-metrski preizkušnji zasedel osmo mesto, Ostermanova je zmagala v finalih B na 200 in 500 metrov, Blaževič pa se iz Srbije poslavlja s končnim 13. mestom na 500 metrov.

Dvakrat se je na tekmovališče podala Ostermanova, ki je zmagala tako v finalu B na 200 metrov kot v finalu B na 500 metrov, kar pomeni, da se iz Beograda vrača z desetima mestoma.

»Dva vikenda nazaj sem si dokazala, kaj zmorem, bila sem četrta na 500 metrov in sedma na dvesto, na to evropsko prvenstvo sem šla z visokimi cilji, a se mi je malo zalomilo v polfinalu. Žal sem se prebila le v B finale, kjer sem sicer dvakrat zmagala, a sem veslala slabo. Če bi veslala kot zmorem, bi bila v finalu, a to je šport, enkrat si finalu, drugič ne. Svetovno prvenstvo je čez dva meseca, do takrat bomo stopnjevali formo in tisto je glavni cilj sezone,« je po zmagah v finalu B povedala Ostermanova.

V finalu B na 500 metrov je veslal Simon Blaževič in se s četrtim mestom uvrstil na končno 13. mesto. »Z današnjo tekmo sem kar zadovoljen, sploh zato, ker prvo leto nastopam med člani. Startal sem nekoliko slabše, a sem potem našel svoj ritem, začel dohitevati in prehitevati tekmece in na koncu prikazal dober finiš. Zdaj me čakajo priprave na sredozemske igre, kjer bom poleg enoseda na 500 m veslal tudi v dvosedu skupaj z Rokom Šmitom,« je po končanem prvenstvu dejal Blaževič.

Kot zadnji se je na tekmovališče podal še edini slovenski finalist tega prvenstva Jošt Zakrajšek, ki je bil v soboto deveti na 1000 metrov. Zadnji dan je veslal na najdaljši preizkušnji na 5000 metrov in osvojil osmo mesto. »Tekmo lahko razdelim na dva dela, start in vse ostalo. Na startu mislim, da je prišlo do napake sodnika, saj je Norvežan, ki je bil zraven mene, prehitro startal. Start bi morali ponoviti. Malo sem zamudil, zato sem izgubil skupino in porabil veliko energije. S preostalim delom tekme sem zadovoljen. Končal sem na osmem mestu, kar mi veliko pomeni. Vodji vrhunskega športa verjetno nič, tako kot včeraj A finale. Zelo sem zadovoljen, a ob tem tudi žalosten, da nimam podpore nekaterih na zvezi,« je po nastopu povedal Zakrajšek.

Pred sprinterji so mediteranske igre v Tarragoni, avgusta pa še svetovno prvenstvo na Portugalskem.