Zakrajšku prvič naslov v kajaku

0
504

Šobec, 27. aprila – Po menjavi discipline, ko je iz kanuja presedlal v kajak, je Jošt Zakrajšek osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka v novi disciplini.
 
Drugi dan programa državnega prvenstva v spustu so se člani in mladinci pomerili  na klasični tekmi na Savi Dolinki od Piškovice do Šobčevega bajerja. Zahtevnost proge ni bila visoka, saj je nizek vodostaj reke Save še nekoliko olajšal že tako ne preveč zahtevno progo. Je pa svoje k pomembnosti nastopa na državnem prvenstvu dodalo dejstvo, da je bila to zadnja pregledna tekma za osvojitev mest v državni reprezentanci za nastope na najpomembnejših tekmovanjih sezone 2011.


Ob odsotnosti ta čas najboljšega slovenskega spustaša Nejca Žnidarčiča, ki ga konec tedna čaka tudi izbirna tekma za uvrstitev v ekipo v sprintu na mirnih vodah v Mantovi, je do svojega prvega naslova državnega prvaka v kajaku priveslal Jošt Zakrajšek. Drugič v dveh dneh je na drugo stopničko stopil Tim Kolar, bolje kot v sprintu pa je nastopil stalni član spust ekipe zadnjih let Jernej Korenjak in osvojil tretje mesto.


Jošt je bil z naslovom zelo zadovoljen: »Vesel sem zmage, saj je to moj prvi naslov državnega prvaka v kajaku. Dobro pripravljenost iz treninga na mirnih vodah je bilo lažje realizirati na klasičnem spustu, kjer ni bilo tako izrazite divje vode, kot pa v sprintu. Sedaj so pred mano še kvalifikacije na mirnih vodah.« 


V kanuju je do drugega naslova v dveh dneh prišel Simon Hočevar, ki je za seboj pustil mlada Žnidaršiča in Žganjarja. Najbolj je bilo napeto pri dekletih. Najhitrejša Ajda Novak sicer ni imela dostojne tekmice, za preostala mesta v reprezentanci pa je bilo odprtih še kar nekaj kombinacij. Z drugim mestom si je reprezentančni dres zanesljivo zagotovila Anja Kancler, medtem ko je bila tretja Manca Šuštar.


Na osnovi rezultatov obeh državnih prvenstev ter tekmovanj na Kolpi izpred dveh tednov bo direktor reprezentanc predsedstvu posredoval predlog sestave ekip, ki bodo nastopale  na evropskih in svetovnih prvenstvih.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=41