Zmagi Kauzerja in Zakrajška

0
435

Kobarid, 07. maja (STA) – Druga tekma Hitovega slalomskega izziva v Trnovem ob Soči je slovenskim slalomistom na divjih vodah prinesla še več uspeha kot sobotna preizkušnja, saj sta se tako kajakaš Peter Kauzer kot kanuist Jošt Zakrajšek v konkurenci tekmovalcev iz osmih držav povzpela na najvišji stopnički.


Slovenski mojstri deroče vode so bili še uspešnejši kot v soboto, saj se je v osrednji disciplini – med kajakaši – na vrh zavihtel Hrastničan Peter Kauzer. Evropski podprvak iz Tacna je bil najhitrejši že v prvi vožnji. V drugo je sicer dosegel tretji čas, a je to zadoščalo za zmago, ki je lepo dopolnila sobotno tretje mesto. Tik za Kauzerjem je bil Italijan Daniele Molmenti in tako ponovil včerajšnjo uvrstitev, tretji pa je bil Irec Neil Caffrey. Zmagovalec prve tekme, Italijan Matteo Pontarollo, je bil danes šele deseti, Dejan Kralj pa je znova, tokrat zaradi dotika vrat v drugi vožnji, pristal na četrtem mestu. V boju za tretje mesto v slovenski izbrani vrsti (tekmi sta šteli kot izbirni za evropsko in svetovno prvenstvo, slalomiste pa čakata še dve v Tacnu) je bil Jure Meglič vnovič uspešnejši od solkanskega olimpijca Uroša Kodelje in povratnika na tekmovališča Mihe Terdiča.


Kanuistična preizkušnja je bila polna preobratov. Po prvi vožnji je vodil Benjamin Savšek, a je v drugo vse pokvaril in pristal na sedmem mestu. Zato pa se je s četrtega z najboljšim časom drugega nastopa na vrh zavihtel njegov klubski sotekmovalec Jošt Zakrajšek. Za devet desetink je ob napaki tik pred koncem zaostal Dejan Stevanovič. Včerajšnji zmagovalec Avstrijec Leopold Fuchs je bil danes šele 14.


Med kajakašicami je nekoliko presenetljivo vso – predvsem domačo – konkurenco z odlično drugo vožnjo ugnala Urška Kragelj. Najhitrejši kanuistični dvojec je bil tudi tokrat Simon Hočevar/ Aljaž Kulovec.


Finale te nove serije, ki je popestrila “predsezonsko” kajakaško dogajanje, bo v četrtek zvečer na progi v Solkanu.


Izidi:

K-1:
1. Peter Kauzer (Slo)                          212,99,
2. Daniele Molmenti (Ita)                    213,45,
3. Neil Caffrey (Irs)                             213,84,
4. Dejan Kralj (Slo)                             214,93,
5. Luca Costa (Ita)                             217,09,

7. Jure Meglič (Slo)                             218,14,

11. Uroš Kodelja (Slo)                        220,58,
12. Miha Terdič (Slo)                           221,10,
13. Simon Artelj (Slo)                          226,72,
14. Marko Albreht (Slo)                       229,02;


C-1:
1. Jošt Zakrajšek (Slo)                        235,81,
2. Dejan Stevanovič