Žnidarčič slavil v Avstriji

0
430

Salzburg, 09. junija (STA) – Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na uvodni tekmi svetovnega pokala v spustu zmagal v avstrijskem Loferju. Žnidarčič je v sprinterski preizkušnji za 41 stotink sekunde ugnal Čeha Tomaša Slovaka, tretje mesto pa je prav tako zasedel Čeh – Kamil Mruzek (+0,93). Drugi slovenski predstavnik na tekmi Jernej Korenjak je bil 15., za Žnidarčičem pa je zaostal 6,56 sekunde. Edina slovenska kajakašica na tekmi Lučka Cankar je bila v ženski konkurenci osma.


Žnidarčič je že na majskem evropskem prvenstvu v Bihaču veljal za enega izmed glavnih kandidatov za kolajno, ki jo je tudi odkrito napovedal. Toda tam se mu ni izšlo in je v svoji paradni disciplini sprintu osvojil “le” deveto mesto. Tokrat pa je dokazal, da sodi v sam vrh te discipline.


“Po dveh drugih mestih v svetovnem pokalu sem končno le dočakal zmago. Podoben rezultat sem pričakoval že na EP, toda tam je bila voda preveč mirna. Sam sem “tehničar” in imam raje bolj divjo vodo, prav takšno, kot je v Loferju. Povsem drugače bo na prihodnji tekmi v Karlovih Varih, saj je tam voda spet bistveno bolj mirna. V Ivrei, kjer bosta konec junija zadnji tekmi svetovnega pokala, mi je voda spet bolj “naklonjena”, tako da računam uvrstitev na stopničke tudi tam, prav tako pa tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala,” je za STA iz Loferja sporočil Žnidarčič.


Triindvajsetletni Solkanec je bil najboljši že v prvi vožnji, ko je za desetinko vodil pred Mruzekom. V drugo je dosegel drugi čas, kar je skupno zadostovalo za premierno zmago v svetovnem pokalu. Pred tem sta bili njegovi najboljši uvrstitvi na tekmah svetovnega pokala drugi mesti iz Nottinghama 2005 in Mezzane 2006. Na tekmi sicer ni bilo evropskega prvaka Britanca Jonathona Schofielda in podprvaka Nemca Floriana Wohlersa.


V Avstriji je nastopila tudi Cankarjeva, ki je zaradi študijskih obveznosti izpustila EP, na uvodni tekmi svetovnega pokala pa se je morala zadovoljiti z osmim mestom med 17 tekmovalkami. Za zmagovalko, Nemko Sabine Fuesser, je zaostala 8,95 sekunde. Drugo mesto je pripadlo Francozinji Laetitii Parage (+1,89), tretje pa Nemki Alke Overbeck (+3,04).


V nedeljo se bodo na istem prizorišču tekmovalci in tekmovalke pomerili še v klasični preizkušnji, prihodnji konec tedna pa se bo svetovni pokal nadaljeval v Karlovih Varih.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=46