Žnidarčiču se ni izšlo za stopničke

0
543

Torino, 24. junija (STA) – Zadnja tekma svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v italijanski Ivrei se za slovensko delegacijo ni niti približno končala tako uspešno kot sobotni sprint, ko je svojo drugo zmago v karieri vknjižil Nejc Žnidarčič. V današnji klasični tekmi se je še najbolje odrezala kajakašica Lučka Cankar, ki je tekmovanje končala na 12. mestu. Jernej Korenjak je tekmovanje v moški kajakaški konkurenci končal na 13. mestu, Žnidarčič pa šele na 34.


Žensko tekmo na štiri kilometre dolgi progi je dobila evropska podprvakinja, Čehinja Lenka Lagnerova, ki je za 5,72 sekunde prehitela bronasto z EP v Bihaču, Švicarko Sabine Eichenberger, tretja pa je bila še ena Čehinja Katerina Vacikova (+5,80). Cankarjeva, ki je bila na sobotnem sprintu celo v igri za zmago, a se je v zadnjem delu proge na sicer precej divji reki prevrnila, je za zmagovalko zaostala 34,83 sekunde.


Moško tekmo je dobil domačin Maximilian Benassi. Evropski podprvak je za 3,37 sekunde ugnal Francoza Rudyja Gerarda, tretji pa je bil bronasti z EP, Čeh Kamil Mruzek (+5,14). Slovenski specialist za to disciplino in osmi iz Bihača 2007 Korenjak je na 13. mestu zaostal 18,36 sekunde. Korenjak se bo sicer že v ponedeljek odpravil v špansko Pontevedro, kjer bo od četrtka dalje nastopal na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah.


Na dober današnji nastop v sicer svoji manj priljubljeni disciplini je upal Žnidarčič, saj bi mu ta lahko prinesel stopničke v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po sobotni tekmi je “Gnida” računal, da bi se moral za skupno tretje mesto uvrstiti med 12. in 15. mestom. Toda danes se na precej bolj mirnem odseku reke – Žnidarčič ima veliko raje divjo vodo – ni znašel in je tekmovanje končal šele kot 34. z 1:07,81 minute zaostanka. Za skupni seštevek so štele najboljše uvrstitve na štirih od skupno šestih tekem. Žnidarčič, ki je po zadnji tekmi priznal, da je bila preizkušnja tokrat zanj pretežka, je tako z dvema zmagama, šestim in 24. mestom pristal na končnem petem mestu.


Triindvajsetletni Solkanec sicer upa, da sezona zanj kljub koncu spustaških tekem še ni končana. “Spustaška sezona se je res že končala. Vendar sam upam, da mi bo zveza konec avgusta dovolila nastop na evropskem prvenstvu mlajših članov na mirnih vodah v Beogradu. O tem in o morebitnih dodatnih izbirnih tekmah bo verjetno več znanega v prihodnjih tednih. Če v srbski prestolnici ne bom tekmoval, se bom pač osredotočil na treninge za prihodnjo sezono. Ne nazadnje bo prav Ivrea gostila svetovno prvenstvo v spustu leta 2008. No, če ji tega le ne bodo odvzeli, saj je bilo zaradi velike količine vode tu kar nekaj pritožb in polemik,” je za STA pojasnil Žnidarčič.