Zupan dobro pripravljen pred MEP

0
547

Praga, 29. julija (STA) – Mladi slovenski slalomisti na divjih vodah so ta konec tedna v sklopu priprav na evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v Krakovu (2.-5. avgust) nastopili na dveh tekmah v Roudnicah na Češkem. Tako na petkovi tekmi olimpijskih upov kot tudi na današnji “generalki” za mladinsko svetovno prvenstvo leta 2008, ki ga bodo gostile prav Roudnice, se je med slovenskimi upi najbolj izkazal kanuist Jernej Zupan, ki je obakrat osvojil drugo mesto.


Z drugim mestom se je na današnji preizkušnji izkazal tudi dvojec Luka Božič in Sašo Taljat, uspeh kanuistov pa sta s sedmim oziroma desetim mestom dopolnila še Anže Berčič (na petkovi tekmi je bil deveti) in Blaž Cof. Na stopničke za zmagovalce je v petek stopil tudi kajakaš Martin Albreht, ki je bil tretji, manj uspeha pa je imel danes, saj je z 18. mestom ostal zunaj finala. Pri kajakašicah je najboljšo uvrstitev na Češkem zabeležila Eva Terčelj, tekmo olimpijskih upov je končala kot četrta.


V petek pa sta dobro nastopili tudi kanuistični ekipi. Jure Lenarčič, Jernej Zupan in Blaž Cof so osvojili tretje, Anže Berčič, Nejc Kravanja in Jure Mokotar pa sedmo mesto.


Iz Češke, kjer je bila celotna mladinska slalomska reprezentanca, se je slovenska delegacija takoj po tekmi že podala proti Krakovu. Tja bodo danes odpotovali tudi mlajši člani, ki so si za zadnjo pripravljalno postajo pred Krakovom izbrali slovaški Liptovsky Mikulaš.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45