Župančič Regent in Ponomarenko le v finalu B

0
546

Szeged, 18. avgusta (STA) – Drugi dan 35. svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na mirnih vodah v madžarskem Szegedu za slovensko odpravo ni bil preveč uspešen. Ob vnovič motečem vetru v prsi je najboljši slovenski mirnovodaš Jernej Župančič Regent v svoji paradni disciplini K-1 na 1000 metrov v polfinalni skupini zasedel peto mesto in si priboril “le” nastop v finalu B, čeprav je imel skupno deveti čas. Njegov cilj pred prvenstvom je bil finale A, kjer bo nastopilo prav devet tekmovalcev, zdaj pa bo skušal vsaj popraviti svojo najboljšo posamično uvrstitev s SP – lansko 11. mesto.


Tudi Špela Ponomarenko se je v popoldanskem polfinalu na 500 m uvrstila v finale B, saj je v svoji skupini zasedla peto mesto in se ni prebila v finale A, kar je bil sicer njen cilj.


Popoldne sta v polfinalu 500-metrske preizkušnje v disciplini K-2 nastopila tudi Jernej Korenjak in Jure Urbanc, vendar sta se pričakovano že poslovila od tekmovanja. Dosegla sta šesti čas v svoji skupini. Debitanta sta tekmovala tudi dopoldne, a se jima na dvakrat daljši progi z osmim časom skupine prav tako ni uspelo prebiti v nadaljevanje ekmovanja.


To pa se je z dobrim veslanjem posrečilo Szilvii Kollo med kajakašicami na 1000 m, saj je v svoji polfinalni skupini zasedla četrto mesto in si priveslala nastop v finalu B. Za tretjim mestom, ki je še vodilo v finale A, je zaostala “debelih” šest sekund.


V soboto dopoldne bodo na sporedu kvalifikacije (Ponomarenko, Urbanc/Korenjak) in polfinali na 200 m, popoldne pa se bodo mirnovodaši za odličja “udarili” na tisočmetrski progi. Zadnji dan bodo v dopoldanskem delu tekmovanja najprej padle odločitve na 500 m, prvenstvo pa se bo končalo s finalnimi preizkušnjami na 200 m.


Več informacij: http://kajakkenusport.origo.hu/en/index.html