Župančič Regent in Ponomarenkova v polfinalu EP

0
534

Pontevedra, 28. junija (STA) – Slovenski kajakaš Jernej Župančič Regent je uspešno začel evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah v španski Pontevedri. Z drugim časom v drugi kvalifikacijski skupini se je namreč prebil v petkov polfinale v svoji paradni disciplini 1000 metrov. Prav tako se je v polfinale uvrstila še Špela Ponomarenko.


V polfinalu, ki se bo v petek začel ob 11.21, se bo pomeril v drugi skupini, veslal pa bo na peti progi. V finale A se bodo prebili po trije najhitrejši iz dveh polfinalnih skupin. Župančiču Regentu je sicer le malo manjkalo, natančneje 654 tisočink sekunde, da bi se kot prvi v skupini neposredno prebil v finale. Kvalifikacijski nastop je namreč za malenkost bolje uspel le Madžaru Zoltanu Benku, aktualnemu evropskemu podprvaku, ki si je tako že zagotovil nastop med najboljšo deveterico prvenstva.


“Ostalo mi je še nekaj rezerve za naprej. V kvalifikacijah sem šel na progo s preveč spoštovanja do Madžarov. Jutri in v soboto bom moral bolj “pritisniti na plin”. Sem pa zadovoljen s samim prizoriščem. Voda je namreč na vseh progah enaka in posledično so pogoji za tekmovanje enakovredni,” je španske vtise na kratko pojasnil 27-letni Koprčan, ki je zadnji dve prvenstvi Evrope končal na šestem mestu, letos pa cilja še višje. Želja je namreč kolajna.


Popoldne je tekmovala tudi Špela Ponomarenko, ki se je pričakovano uvrstila v polfinale 500-metrske preizkušnje. Podobno kot Župančiču Regentu ji je za neposredno uvrstitev v finale zmanjkalo le 0,639 sekunde. “Vse je bilo v redu in sem kar zadovoljna s svojim nastopom, toda zaradi vraževernosti ne bi rada česarkoli napovedovala,” je po tekmi povedala 25-letna Koprčanka.


Manj uspeha je imel debitant na največjih tovrstnih tekmovanjih Jernej Korenjak, ki je v tretji kvalifikacijski skupini končal na zadnjem mestu v svoji skupini. Najboljši slovenski kajakaš na klasičnih spustaških tekmah je v Pontevedri zasedel zadnje, deveto mesto in izpadel iz tekmovanja.


Več informacij:
http://pontevedra2007.interfaz.info/