Župančič Regent jutri v boj za kolajne

0
426

Račice, 07. julija (STA) – Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je uspešno prestal polfinalni nastop 1000-metrske preizkušnje na evropskem prvenstvu v Račicah in se bo v soboto ob 10.35 meril za kolajne v finalu A. Šestindvajsetletni Koprčan sicer še ni najbolj zadovoljen s prikazanim, saj je kljub temu, da je dosegel drugo mesto v svoji skupini, imel le osmi čas polfinala, najhitrejši, Hrvat Stjepan Janič, pa je bil od “Župe” hitrejši za skoraj sedem sekund.
 
“Res, doslej ni bilo ravno blesteče. Upam, da se je veter kaj spreminjal, saj še nismo analizirali današnjega nastopa. Najhitrejši so bili namreč po času daleč pred mano, toda verjamem, da bo bolje. Že danes je bilo bolje kot včeraj, upam, da se bo ta vzpon nadaljeval. Vsekakor se lahko zavihtim visoko, tudi na stopničke, saj sem svoje sposobnosti nenazadnje pokazal tudi v svetovnem pokalu,” je odločen Župančič Regent, ki bo skušal vsaj izboljšati uvrstitev z lanskega EP v Poznanu, ko je bil šesti.
 
V polfinalu na 500 m je nastopila Špela Ponomarenko in bila prav tako uspešna. V svoji skupini je bila druga, skupno pa je imela peti čas. Ponomarenkovo nedeljski finalni nastop čaka ob 10.05. Lani je bila 24-letna Koprčanka na EP v Poznanu sedma. Ponomarenkova bo sicer jutri popoldne nastopila v kvalifikacijah najkrajše discipline na 200 m, tako kot tudi Jure Urbanc v moški konkurenci. Slednji je na 500 m, tako kot Szilvia Kollo na 1000 m, izpadel že v četrtkovih kvalifikacijah.


Več informacij:
http://www.kanoe.cz/rychlost/regattas/06_euro/index.php