Župančič Regent spet “le” četrti

0
433

Duisburg, 28. maja (STA) – Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na drugi tekmi svetovnega pokala v Duisburgu na 1000 metrov dolgi progi osvojil četrto mesto in s tem izenačil doslej najboljši dosežek iz Poznana. Pričakovano je zmagal Kanadčan Adam van Koeverden pred Novozelandcem Benom Fouhyjem in Norvežanom Eirikom Verasom Larsenom.
 
Župančič Regent se je v svoji paradni disciplini v finale A uvrstil po času, skupno je imel peti najboljši dosežek, tako kot že na Poljskem. “Poljski scenarij” se je ponovil tudi v finalu, kjer je 26-letni Koprčan še izboljšal uvrstitev, toda vnovič mu je le malenkost zmanjkalo do prvih stopničk v karieri. Za pičlih pet stotink sekunde je bil hitrejši Larsen.
 
“Praktično ne vem, kaj se je na progi dogajalo. Sploh nisem spremljal tekmecev, je pa res, da sem bil na prvi progi, medtem ko je bil Larsen na šesti. Res so na koncu zmanjkali le centimetri, toda poraz proti olimpijskemu prvaku v tej disciplini prav gotovo nič sramotnega,” je dejal Župančič Regent, ki je tako v obetavni formi pred evropskim prvenstvom v Račicah (6. – 9. julij).
 
“Do tega je še pet tednov, naslednje štiri tedne pa bom s srbskim “sparing” partnerjem vadil na Bledu. Težko je govoriti o formi, saj je za to obdobje niti nisem načrtoval. Res pa je, obeti so dobri, na papirju se vse zdi lepo, toda do EP je še veliko časa in se lahko še marsikaj zgodi. Seveda pa bom poskusil še izboljšati svojo pripravljenost,” je dodal najboljši slovenski mirnovodaš, ki je na pol krajši progi končal le na 18. mestu, a predvsem zaradi tega, da bi se čim bolje pripravil na 1000 m, kjer je vnovič potrdil, da se nezadržno prebija med elito.
 
Na najdaljši progi sta v polfinalu nastopili tudi dve Slovenki, a obe tam tudi obstali. Tako Szilvia Kollo kot tudi Špela Ponomarenko sta namreč v svojih polfinalnih skupinah zasedli osmo mesto. Predvsem slednja pa je z nastopi v Duisburgu lahko zadovoljna, saj je na pol krajši razdalji že v soboto dosegla solidno 12. mesto. Na 1000-metrski preizkušnji je sicer zmagala Nemka Katrin Wagner-Augustin pred Italijanko Josefo Idem in Izraelko Adi Gafni.


Izidi, 1000 m:


– K-1:
1. Adam van Koeverden (Kan)         3:41,421
2. Ben Fouhy (NZl)                           3:42,173
3. Eirik Veras Larsen (Nor)               3:45,133
4. Jernej Župančič Regent (Slo)       3:45,183
5. Marcus Oscarsson (Šve)              3:45,883
6. Kim Wraae (Dan)                         3:47,337
7. Zoltan Benkoe (Mad)                   3:54,687
8. Bjoern Goldschmidt (Nem)           3:55,217
9. Denis Titov (Rus)                         4:10,393