Župančič Regent za konec dvanajsti

0
556

Zadnji dan druge tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah je najboljši slovenski rezultat dosegel Jernej Župančič Regent, ki je na 5000-metrski razdalji zasedel dvanajsto mesto. Na isti razdalji je bil Jošt Zakrajšek 18., Lovro Leban in Rok Kuk pa sta na 500 metrov zasedla končno 17. mesto.


Zadnji dan druge tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki od petka poteka v čeških Račicah, so nastopili štirje Slovenci. Najboljši rezultat dneva je postavil Jernej Župančič Regent, ki je bil na najdaljši, 5000-metrski, razdalji dvanajsti. Na 5000 metrov je tekmoval tudi Jošt Zakrajšek, ki pa je bil 18. Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta, drugi je bil Kanadčan Adam Van Koverden, tretji pa Italijan Maximilian Benassi.


V konkurenci kajakaških dvojcev sta v finalu B na 500 metrov nastopila Lovro Leban in Rok Kuk, ki sta bila v tem finalu osma, tekmovanje pa sta končala na skupno 17. mestu. V finalu A sta zmagala Belorusa Raman Piartušenka in Vadzim Makhneu, druga sta bila Francoza Vincent Lecrubier in Phillipe Colin, tretja pa Nemca Kostja Stroinski in Hendrik Bertz.


V finalu C na 500 metrov je nastopil Jošt Zakrajšek, ki pa je s šestim časom, zasedel končno 24. mesto.  Najhitrejši na, sicer neolimpijski, 500-metrski razdalji je bil Šved Anders Gustafsson, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Slovak Peter Gelle.


Danes so se v finalih merili tudi tekmovalci na 200-metrski razdalji, a se edini slovenski predstavnik Nejc Žnidarčič ni uspel prebiti dlje kot do polfinala.


Več informacij:
http://www.racice2011.com/