Žusterna gostila 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah Capris 2017.

0
447

Kajakaški klub iz Žusterne je gostil 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah “Capris 2017”, ki je privabila tako tekmovalce iz slovenskih obalnih klubov, kot tudi predstavnike iz tujine. Med drugim so se na slovenski obali, med Žusterno in ustjem Badaševice, preizkusili tekmovalci in tekmovalke iz Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovaške. Izkazali so se tako predstavniki domačega kluba iz Žusterne, kot tudi Orke, Ankarana in Adrie. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na 500- in 1500-metrski razdalji, nastopali pa so vsi, od najmlajših cicibanov, pa vse do veteranov.

Predstavniki domačega kluba so v nekaj disciplinah poskrbeli za trojne zmage. Matej Toplikar, Dar Veter Larkov in Peter Karas so bili najboljši v kategoriji mladincev na 500 metrov, Matej Toplikar in Peter Karas sta se na zmagovalne stopničke povzpela tudi na 1500 metrov, mednju pa se je vrnil še njun klubski kolega Filip Toplikar. Tudi kajakašice Žusterne so bile uspešne na 1500 metrov, Ula Valentič, Metka Volk Štefič in Lea Prodan so osvojile prva tri mesta med mladinkami. Omenjeni tekmovalci so kolajne osvajali tudi v dvojcih in posamično na obeh tekmovalnih razdaljah.

To še zdaleč niso bile edine kolajne domačinov. Kolajne so si priveslali še Kevin Dovidija, Sebastijan Blažek in Dar Veter Larikov, Andrej Korošec in Tine Langus, Zoja Obid, Jan Rogelšek, Jakob Porenta, Tia Franca, David Franca, Eva Volk in Aleš Barndorfer.

Za trojno zmagoslavje kajakaškega kluba Orka so med kajakašicami v kategoriji deklic na 1500 metrov poskrbele Urška Kocjančič, Gaja Lamot in Eleonore Pogačnik. Bile pa so uspešne tudi na 500-metrski razdalji in v kajakaških dvojcih. Kolajne ali več njih so se veselili še naslednji predstavniki Orke: Szilvia Kollo, Malin Titorič, Lea Širca, Metka in Romina Mihalič, Tom Timotej Pirš, Tine Karlovič, Rok Štefič, Matej Ivančič, Matej Madruša, Stefano Campagnano, Tilen Kolbe, Andrej Madruša, Filip Knific, Jan Marzi, Jan Štefič, Maja Hočevar in Anja Lamot.

Za kajakaški klub Ankaran so kolajne priveslali Simon Blaževič, Alan Apollonio, Uroš Gojkovič, Jure Odar, Nika Odar, Kaja Gojkovič, Špela Flego, Gaja Šuber Božič, Patrik Kosanc, Barbara Brženda, Polona Demšar, Andrej Odar ter Živa Flego, ki je v kajakaškem dvojcu mlajših mladink na 500 metrov moči združila z Brino Novak iz Bakovcev. V konkurenci deklic na 500 metrov pa sta se drugega mesta veselili tudi predstavnici kluba Adria Ankaran Deborah Jakomin in Lea Rihter.

 

Vsi rezultati so na voljo na naslednji povezavi: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Capris_2017_CY5A.xls