DomaProstovoljci

Prostovoljci

V Sloveniji vsako leto organiziramo najmanj eno veliko mednarodno kajakaško tekmovanje, naj bo to v Ljubljani – Tacnu, v Solkanu ali v Celju. Ker je organizacija velikega športnega dogodka velik zalogaj, smo zmeraj veseli pomoči.

Na tem mestu bodo objavljene infomacije za prostovoljce, ki bi želeli sodelovati pri organizaciji kajakaških tekmovanj v Sloveniji.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

PRIJAVNICA ZA PROSTOVOLJCE JE NA VOLJO TU.

Spoštovani,

tacenske brzice bodo med 15. in 19. majem 2024 gostile najboljše kajakaše in kanuiste Evrope na 2024 ECA I Feel Slovenia evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah.

Organizacijski odbor prvenstva se je zavzeto in strokovno spoprijel z organizacijo tega pomembnega dogodka kljub temu, da trenutni časi za tako početje niso najboljši.

Podoba tekmovališča in celotnega prizorišča v Tacnu po lanskoletnih avgustovskih poplavah počasi dobiva podobo, kakršno potrebuje za izvedbo prvenstva. Zavedamo se, da lahko iz obstoječega prizorišča z veliko idejne ustvarjalnosti in razumne skromnosti ustvarimo dobre pogoje, tako za tekmovalce, spremljevalce in gledalce. Želimo povezati celotno slovensko kajakaško javnost in se s tem predstaviti v najlepši luči.

Posebno pa bi radi poudarili nekaj, kar nas bo razlikovalo od drugih organizatorjev velikih športnih dogodkov. Želimo, da bi vsi udeleženci spoštovali osnovna trajnostna načela, ki jih organizatorji v Sloveniji že upoštevamo in bi jih skupaj z vami radi še nadgradili. Radi bi se povezali z vami, da se skupaj predstavimo domači in tuji javnosti v najlepši luči.

Želimo dvoje. Združiti moči. In pustiti sledi.

Kako razmišljamo, kako lahko stopimo skupaj?

PROSTOVOLJCI NAM BODO V VELIKO POMOČ

Prostovoljci predstavljajo ogrodje vsakega velikega športnega dogodka in so ključni akterji za uspešno izvedbo. Pomembno prispevajo pri zagotavljanju podpore vsem

udeležencem prvenstva, navijačem, medijskim predstavnikom, organizacijskemu odboru, kajakašem, trenerjem in ostalim članom ekipe.

Namen pomoči prostovoljcev pri projektu ni zmanjšanje stroškov, temveč izboljšanje izvedbe.

Delo, ki ga opravljajo prostovoljci je zanimivo in je razdeljeno na več področij:                                                                                                            

  • Promocija – usmerjanje občinstva,
  • Tekmovalni del,
  • Mediji,
  • Akreditacije,
  • IT,
  • Prevozi,
  • Podpora organizaciji.

 

Vsem, ki se bodo odločili za sodelovanje, bomo pred začetkom prvenstva podrobno predstavili, kakšne so njihove dolžnosti in pravice.

V času opravljanja prostovoljskih nalog bomo poskrbeli za prehrano in pijačo ter zagotovili enotna oblačila.

Na uradni spletni strani prvenstva www.slalomtacen.com dobite vse podrobnejše informacije in prijavnico.

 

Organizacijski odbor

 

Pravila in pogoji za izbor prostovoljcev za delo na 2024 ECA I FEEL SLOVENIA EVROPSKEM PRVENSTVU V SLALOMU NA DIVJIH VODAH