Program mladihŠolski programi

Šolski programi

Kajakaška zveza Slovenije zasleduje mnoge cilje. Glavni je prav gotovo skrb za razvoj vrhunskega športa, med najpomembnejše pa sodijo tudi:

  • promocija kajakaškega športa,
  • promocija športnega načina življenja in vrednot športa (zdravje, sprostitev, delovne navade…),
  • promocija strpnosti in fair playa v športu in na ostalih področjih življenja,
  • ekološko osveščanje ljudi, predvsem mladih,
  • vsestranski razvoj mladih…

Ker se zavedamo, da je te cilje najlažje doseči ravno v sodelovanju s šolami, in ker smo prepričani, da tudi šole zasledujejo podobne cilje, jim ponujamo sodelovanje.

DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL V VELIKEM KANUJU

Državno prvenstvo osnovnih šol v velikih kanujih bo potekalo 20. 5. 2021 v Brestanici.

FESTIVAL ŠPORTA MLADIH

V okviru Festivala športa mladih se bodo mladi lahko preizkusili na vodi. Postavili bomo ogromen bazen, v katerem bodo lahko učenci in tudi učitelji zaveslali sede v kajakih ali stoje na vedno bolj priljubljenih supih. Obvezna oprema: KOPALKE in BRISAČA.

PROMOCIJA IN ANIMACIJA KAJAKA NA VELIKIH TEKMOVANJIH

V sezoni 2021 bo med 5. in 11. julijem 2021 v Tacnu potekalo ICF svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Kajakaška zveza želi promovirati dogodek in pridobiti veliko število gledalcev (predvsem otrok), zato naj bi bil v okviru tega tekmovanja organiziran otroški kotiček, kjer se bodo otroci lahko preizkusili v kajakaštvu. 

OLIMPIJSKI FESTIVAL

Od kar poteka Olimpijski festival je na njem prisotna tudi Kajakaška zveza Slovenije. Vsako leto pripravimo zanimiv program, ki pritegne mnogo mladih obiskovalcev. 

KAJAKAŠKE VSEBINE V CŠOD