24 UR VESLANJA ZA DOBER NAMEN – LJUBLJANICA 2018.

0
594

Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Ljubljana ter društvo Hiša sonca tudi letošnje leto organizirajo rekreativno kajakaško prireditev, ki v svoji osnovi vsebuje humanitarno noto. Tretji vikend v maju bo v okviru prireditve 24 ur veslanja za dober namen mogoče preveriti, koliko lahko preveslamo v 24-ih urah na 5,5 km dolgi progi na reki Ljubljanici. Kajakaše, kanuiste in SUP-arje bo pot vodila pod ljubljanskimi mostovi v centru mesta. Seveda bo to izziv za najbolj vztrajne. Posameznik lahko vesla tudi le en krog, toliko, kolikor je pač sposoben in s tem prispeva v humanitarni namen. Lani je rekorden dosežek uspel Fedji Marušiču, ki je v 24 urah preveslal 165 km.

Vsak kilometer, ki ga bodo preveslali udeleženci, šteje, saj sponzorji zagotavljajo poseben prispevek za vsak preveslan kilometer na prireditvi. Udeleženci za prijavnino v višini 15 EUR prejmejo spominsko majico, diplomo, pijačo in prigrizek. Najbolj vztrajni pa bodo seveda posebej nagrajeni.

 

V preteklih letih so donacije iz izkupička humanitarnega veslanja že prejeli URI Soča, CUDV Dolfke Boštjančič, Območno združenje RK Slovenije Grosuplje in lani Mladinski dom Malči Beličeve.

 

Izkupiček iz prijavnin, donacij in sponzorstva bo v letošnjem letu namenjen sofinanciranju programov CUDV Dornava. Poslanstvo zavoda je, da s procesi izobraževanja, usposabljanja, zdravstvenim varstvom in zdravstveno nego, zdravstveno rehabilitacijo, psihološko in socialno obravnavo, z zaposlitvijo pod posebnimi pogoji ter s socialno varstvenimi procesi prispeva k celovitemu razvoju oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju ter jim omogoča socialno vključenost v obsegu njihovih zmožnosti in jim zagotavlja socialno varnost. V programe zavoda so vključene tudi osebe z nezgodno poškodbo glave.

 

Osnovni cilj zavoda je, da z ustreznimi obravnavami ustvarja pogoje za razvoj uporabnikov ter da jim v skladu z njihovimi objektivnimi možnostmi in potrebami omogoča dostopne vsebine vsakodnevnega življenja na način in v pogojih, ki so, kolikor se le da podobni pogojem ljudi, ki nimajo tovrstnih motenj.

 

Veslanje za dober namen se bo začelo v petek, 18. maja 2018, ob 16.00, in zaključilo 24 ur kasneje, v soboto, 19. maja 2018, ob 16.00.

 

Trasa spusta je na reki Ljubljanici med Livado ter zapornicami pri Ambroževem trgu.

 

K sodelovanju na spustu so organizatorji poleg rekreativcev ter najboljših slovenskih kajakašev in kanuistov povabili tudi druge znane športnike in športnice. Tudi če nimate kajaka in niste še nikdar sedeli v kajaku ali kanuju, ste na spustu dobrodošli. Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje. Vabljeni so tako tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli tudi, če boste veslo v roke prijeli prvič.