Alan Apollonio in Matic Klobučar sta zmagala na Slovaškem.

0
538

Mlada sprinterja na mirnih vodah Alan Apollonio in Matic Klobučar sta odlično veslala na močni mednarodni regati v slovaških Pieštanih, kjer sta na 500-metrski razdalji v konkurenci mladincev osvojila prvo mesto. V finalu posameznikov sta veslala še mlajši član Tilen Vidovič in mlajši mladinec Rok Šmit.

Na Slovaškem ta konec tedna poteka izjemo močno mednarodno tekmovanje mladih tekmovalcev v sprintu na mirnih vodah. V Pieštanih je zbranih 300 tekmovalcev iz 19 držav, med njimi tudi najboljši mladi slovenski sprinterji. Po rezultatih, doseženih na tej regati, bo Kajakaška zveza Slovenije namreč določila, kateri tekmovalci bodo odpotovali na evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, ki bo konec junija v Poznanju. Prvi dan so bile na sporedu tekme na 500 metrov, kjer sta se izmed slovenskih tekmovalcev najbolj izkazala Alan Apollonio in Matic Klobučar, ki sta v kajakaškem dvojcu premagala vse in se veselila zlate kolajne. Najboljša sta bila že v kvalifikacijski skupini, kjer sta si po zaslugi dobrega nastopa zagotovila neposredno uvrstitev v finale A. Tam sta za slovensko dvojico zaostala Slovaka Tibor Linka in Denis Myšak ter Nemca Finn Eidam in Jonathan Gerber.

V konkurenci mlajših mladincev je veslal kajakaš Rok Šmit, ki je bil najboljši v svoji kvalifikacijski skupini in si zagotovil neposredno uvrstitev v finale A, ker pa je nato zasedel peto mesto. V konkurenci mlajših članov do 23 let sta veslala Tilen Vidovič in Simon Blaževič. Slednji je obstal v polfinalu, Vidovič pa je veslal tudi v finalu, kjer je bil na koncu sedmi. Prvi dve mesti sta osvojila domača tekmovalca Viktor Denin in Martin Vajda, tretji pa je bil Azerbajdžanec Mirnazim Javadov. Med mladinci sta na 500 metrov veslala Jani Jarc in Patrik Toš, ki pa sta obstala v polfinalu. Jarc je bil v svoji polfinalni skupini peti, Toš pa šesti.

V soboto tekmovalce čakajo preizkušnje na 1000 metrov, v nedeljo pa še na 200 metrov.

 

Rezultate lahko najdete na: http://regatta.canoe.sk/default/program/