Andrej Jelenc prejemnik prestižne nagrade MOK, OKS nagradil Zdenko Ponomarenko.

0
545

Zdenka Ponomarenko in Andrej Jelenc sta konec tedna ob praznovanju 26-letnice OKS prejela priznanji za svoj prispevek k športu. Zdenko Ponomarenko so nagradili za dolgoletno strokovno in organizacijsko delo, Andrej Jelenc pa je prejel prestižno priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), imenovano Šport onkraj meja, za svoje delo, pobudo in vlogo pri vključevanju invalidov, socialno šibkejših oziroma drugih skupin v različne programe kajakaštva.

Prestižno priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja Šport onkraj meja je letos romalo v roke direktorja kajakaške zveze Slovenije in člana predsedstva Kajak kanu kluba Ljubljana Andreja Jelenca. Nagrado je dobil za pobudo, delo in vlogo na področju vključevanja različnih skupin v programe kajakaštva. Bil je pobudnik za vzpostavitev programa parakajakaštva pri nas, več let organizira dobrodelno kajakaško prireditev 24 ur veslanja za dober namen, katere del izkupička gre v dobrodelne namene, pomembno vlogo je imel pri vzpostavitvi programa veslanja in sodelovanja z združenjem Europa Donna, združenja za boj proti raku dojk, ne gre pa pozabiti tudi vsakoletnega sodelovanja z društvom Hiša sonca ter Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, socialno-varstvenim centrom za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje, zdravstvenim varstvom, nego in rehabilitacijo otrok, mladostnikov in odraslih oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju in z dodatnimi motnjami. Poleg kajakaškega udejstvovanja so gojenci centra Dolfke Boštjančič vključeni tudi v druge kajakaške dejavnosti, med drugim so bili letos nepogrešljivi del organizacijske ekipe evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Ljubljani.

Zdenka Ponomarenko je prejela nagrado Olimpijskega komiteja Slovenije za svoje dolgoletno strokovno in organizacijsko delo na področju kajakaštva. Kot predsednica kajakaškega kluba v Žusterni je že dve desetletji nepogrešljivi del razvoja sprinta na mirnih vodah v Sloveniji, ki je večjo prepoznavnost začel pridobivati predvsem z odličnimi rezultati Špele Ponomarenko Janić, članico koprskega kajakaškega kluba.

Iskrene čestitke!

 

Foto: Aleš Fevžer / www.olympic.si