Anja Osterman uspešno opravila prvi nastop na super pokalu v ZDA

0
222

Anja Osterman je po izjemni sezoni, v kateri je vsaj eno kolajno osvojila na vseh tekmovanjih, ki se jih je udeležila, prejela posebno povabilo za udeležbo na super pokalu, ki ta konec tedna poteka v Oklahomi.

Na super pokalu lahko nastopajo samo največja imena sprinta na mirnih vodah, ki prejmejo posebno povabilo organizatorjev, format tekmovanja pa se kar precej razlikuje od siceršnjih tekmovanj v sprintu na mirnih vodah.

Prvi tekmovalni dan v Oklahomi so bile tako na sporedu kvalifikacije na 350 metrov. Anja je veslala v prvi kvalifikacijski skupini in zmagala ter se tako neposredno uvrstila v polfinale. Tja je napredovala tudi druga Avstralka Alyssa Bull, medtem ko tretje- in četrtouvrščeni tekmovalki – Portugalko Francisco Laio in Američanko Kaitlyn McElroy čaka popravni izpit v četrtfinalu.

Anja je imela na 350-metrski razdalji drugi čas predtekmovanja, hitrejša je bila le Poljakinja Anna Pulawska, aktualna evropska prvakinja na 500 metrov.

Drugi tekmovalni dan so na sporedu tudi mešane štafete na 1500 metrov, kjer bo Anja veslala v paru skupaj z danskim kajakašem Renejem Holtenom Poulsnom.

SPLETNA STRAN: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-other/oklahoma-2022/