Anja Osterman v polfinalu SP na 500 metrov četrta.

0
428

Za Anjo Osterman je še drugi nastop na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah na Portugalskem. Danes je v pozno popoldanskem delu programa veslala v polfinalu kajakašic na 500 metrov in v cilj priveslala kot  četrta. To pomeni, da bo v soboto veslala v finalu B.

Anja Osterman, kajakašica, ki je lani blestela v kajakaškem dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić (ta ob koncu septembra z možem in trenerjem Stjepanom pričakuje drugega otroka) in se veselila kolajn tako na svetovnem kot evropskem prvenstvu, letos nastopa v kajaku enosedu. V izjemno močni konkurenci svetovnega prvenstva v Montemor-o-Velhu je veslala v drugi polfinalni skupini kajakašic na 500 metrov in v cilj priveslala kot četrta. V finale A so vodila prva tri mesta, tudi tokrat pa je bila za Ostermanovo “usodna” Slovakinja Ivana Mladkova, ki se je na tretje mesto v polfinalu uvrstila že na evropskem prvenstvu v Beogradu in tako našo kajakašico poslala v finale B.

“Ne morem reči, da jo bom ravno sanjala, vedela sem, da bo blizu. Takoj preverim startno listo in takoj, ko vidim svoje ime in zraven še tri dobre druge, vem, da se bomo vse borile za tista tri mesta. Tako kot na evropskem me je zdaj premagala, vendar je bilo za 0,07, kar je zelo malo. Dala sem vse od sebe in ko sem prišla v cilj, ne bi mogla reči, da bi kaj spremenila, ker sem odveslala tako kot sem si zadala. Žal je zmanjkalo za mišjo dlako. Več sreče naslednjič,” je po nastopu povedala Ostermanova.

Najhitrejša kajakašica druge polfinalne skupine, kjer je tekmovala Ostermanova, je bila Poljakinja Anna Pulawska, druga je bila Rusinja Elena Anjušina, tretja pa Slovakinja Mladkova.

V soboto se bo prvenstvo nadaljevalo s finalnimi nastopi kajakašic na 500 metrov, Anja Osterman bo popoldne veslala še v kvalifikacijah na 200 metrov, tekmoval pa bo tudi Jošt Zakrajšek. Čaka ga izjemno zahtevna polfinalna skupina kajakašev na 1000 metrov, kjer bodo v finale A vodila prva tri mesta, v finale B pa uvrstitev med 4. in 6. mestom v vsaki izmed polfinalnih skupin. Kajakaše bodo nato finalni nastopi na tej razdalji čakali že čez dve uri.

“Podoben urnik je bil že na svetovnih pokalih, s tem da vmes ni bilo prostega dne. Na začetku sem bil zelo skeptičen, ampak je urnik dobro postavljen, prilagojen tudi gledalcem, kar je pomembno. Res imaš v soboto v zelo kratkem času dve tekmi, ki sta obe na 100%, ampak se je izkazalo, da gredo zmeraj naprej tisti, ki so dobri, in tudi zmagajo tisti, ki so pripravljeni,” pa je naporen urnik pokomentiral Zakrajšek. 

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-championships/montemor-o-velho-2018/rankings-results