Anže Berčič je zmagal na tekmi za točke ICF v Solkanu.

0
319

Potem ko je zaradi previsokega nivoja reke Soče sobotni del tekmovanja za točke ICF odpadel, so organizatorji v nedeljo priredili dve vožnji, za končni rezultat pa je štela boljša. Za edino slovensko zmago dneva je poskrbel kanuist Anže Berčič, kajakašica Eva Terčelj je bila druga, prav tako drugo mesto je zasedel Peter Kauzer, tretje mesto pa sta si priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Anže Berčič je zmagovalec tekme za točke ICF, ki je potekala v Solkanu. V konkurenci kanuistov je bil boljši od italijanskih tekmovalcev Stefana Cipressija in Roberta Colazingarija. »Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. Že pred tekmo sem se zelo dobro pripravil za oba teka, koncentracija pa mi ni padla. Sicer je res, da tekov nisem izpeljal povsem tako, kot sem si zamislil, ampak se je vse dobro izteklo. Konkurenca je bila kar močna, še posebej pa je bila zahtevna voda,« je po tekmi povedal Berčič. Tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu, je tekmovanje končal Jure Lenarčič, Nejc Kravanja je bil sedmi, Blaž Cof pa osmi. Benjamin Savšek je zaradi okrevanja po pljučnici izpustil tudi to tekmovanje.

V konkurenci kajakašev je Peter Kauzer zasedel drugo mesto, saj je zaostal le za Nemcem Sebastianom Schubertom. Hrastničan je v prvi vožnji sicer dosegel najhitrejši čas dneva, a ob tem prejel štiri kazenske sekunde. Ob koncu tekme je bil s prikazanim kar zadovoljen: »V drugo sem bil že malo utrujen, še posebej v spodnjem delu. Se kar pozna, ker je nekoliko daljša proga. V drugo pa sem uspel odpeljati brez kazenskih sekund. Glede na to, da imajo Nemci izbirne tekme že naslednji teden, mi pa šele čez en mesec, je to dober pokazatelj, da sem pozimi dobro delal.« Tretje mesto je osvojil Italijan Omar Raiba. Peto mesto je zasedel Janoš Peterlin, Dejan Kralj pa je bil sedmi. Zmagovalec lanskoletne tekme svetovnega pokala v Bratislavi Jure Meglič tokrat ni imel najboljšega dne in na koncu zasedel 18. mesto.

V konkurenci kajakašic je zmagala Nemka Jasmin Schornberg, ki je lani Nemčijo zastopala tudi na OI v Londonu. Drugo mesto si je priveslala Ljubljančanka Eva Terčelj, ki letos, za razliko od nekaterih reprezentančnih kolegov, za seboj še nima prav veliko nastopov na tekmah. »S tekmo sem zadovoljna, saj sem prikazala dve solidni vožnji, čeprav z nekaj tehničnimi napakami. Letos sem nekaj tekem izpustila zaradi študijskih obveznosti, a to ne predstavlja velike težave, saj jih bo še dovolj. Tekem sicer ni nikoli preveč, ampak sezona bo dolga in tudi tekem bo še veliko,« je povedala Terčeljeva. Manj je bila zadovoljna Urša Kragelj, ki je bila sedma. »Danes sem bila z mislimi povsem drugje, nisem se uspela zbrati. Imam tudi težave z bolečinami v ramenu, utrujena sem od treningov. Ni šlo,« je povedala Kragljeva, ki ima tudi nekaj težav z opremo. »Čoln mi je malce prevelik in mi povzroča nekaj težav. S proizvajalcem imava sedaj težave z usklajevanjem glede velikosti čolna. Računam, da bom do izbirnih tekem že imela novega,« je še dodala Kragljeva, ki se bo skupaj z nekaterimi ostalimi slalomisti v prihodnjih dneh odpravila na trening v La Seu d”Urgell, kjer se bo udeležila tudi tekme.  Tretje mesto na tekmi v Solkanu je zasedla Nemka Lisa Fritsche.

V konkurenci kanuističnih dvojcev sta prvi mesti osvojili italijanski posadki Pietro Camporesi – Niccolo Ferrari in Stefano Cipressi – Andrea Benetti. Tretje mesto sta zasedla tekmovalca KKK Ljubljana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, četrta pa sta bila Primorca Niko Testen in Jakob Jeklin. Najuspešnejši slovenski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat ni tekmoval, saj Luka Božič zaradi bolezni ni nastopil. Sašo Taljat je nastopil v kanuju enosedu in zasedel 16. mesto.

Med kanuistkami je bila najboljša Avstrijka Julia Schmid, druga je bila njena rojakinja Viktoria Wolffhardt, tretja pa Italijanka Chiara Sabattini. Alja Kozorog je tekmovanje končala na petem mestu, Beti Medved pa je bila sedma.

V prihodnjih dneh slalomiste čakajo nova tekmovanja. Nekateri bodo odpotovali v Liptovsky Mikulaš na Slovaško, nekateri pa se bodo odpravili v španski La Seu d”Urgell.