Apollonio in Blažević 4. v finalu B na 1000m, tudi Tilen Vidovič bo veslal v finalu B.

0
448

V Minsku – na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane – smo danes videli dva slovenska nastopa. Najprej sta v finalu B na 1000 metrov veslala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta med kajakaškimi dvojci do 23 let zasedla četrto mesto, skupno 13. Kasneje je polfinalni nastop čakal še Tilna Vidoviča, ki bo na 200 metrov prav tako veslal v finalu B.

Primorski kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević se je danes v Belorusiji boril za uvrstitev med 10. in 19. mestom. V finalu B sta za 1000 metrov dolgo progo potrebovala 3:25.247, kar je pomenilo četrto mesto v malem finalu, skupno pa 13. mesto na tej razdalji. Pred slovensko navezo so v cilj priveslali dvojci Kanade, Belorusije in Ukrajine. V isti konkurenci kajakaških dvojcev do 23 let sta si zlato kolajno na 1000 metrov priveslala Čeha Tomaš Vesely in Radek Šlouf, druga sta bila Nemca Felix Landes in Lukas Reuschenbach, tretja pa Rusa Oleg Siniavin in Maksim Spesivcev.

Danes je tekmoval tudi kajakaš Tilen Vidovič, ki je med mlajšimi člani veslal v polfinalu na 200 metrov. Tudi on je ciljno linijo prečkal kot četrti, kar pomeni, da se bo jutri, ko bo na sporedu zadnji tekmovalni dan v Minsku, podal na start finala B. Pred Vidovičem so se zvrstili Španec Carlos Arevalo, Finec Niklas Vettanen in Litovec Arturas Seja. V finale A sta napredovala najhitrejša dva tekmovalca.

 

Rezultati:  http://www.canoeminsk2016.by/en/results