Božič -aljat ter Nejc Žnidarčič med kandidati za najboljše tekmovalce leta na svetu.

0
572

Medijska hiša Sportscene je s pomočjo nekaterih izvrstnih nekdanjih tekmovalcev in nekaj kajakaškimi funkcionarji zagnala projekt svetovnih veslaških nagrad (World Paddle Awards). Izbor tokrat poteka prvič, nagrade pa bodo podelili prihodnjo pomlad v nemškem Augsburgu. Med nominiranci v sedmih kategorijah so tudi svetovna prvaka iz ZDA Luka Božič in Sašo Taljat ter Nejc Žnidarčič, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Valtellini osvojil že svojo šestnajsto kolajno s prvenstev. Zmagovalce posamičnih kategorij bodo prinesli glasovi strokovne žirije (50-odstotkov), polovico pa bodo prispevali glasovi navijačev in podpornikov, ki bodo lahko glasovali preko spletne strani “World Paddle Awards”.

Nominaciji odličnih primorskih športnikov sta priznanje tudi slovenskemu kajakaštvu, ki je že vrsto let povsem pri svetovnem vrhu, predvsem pa potrditev dobrega dela Nejca Žnidarčiča ter Luke Božiča in Saše Taljata, ki so nas, tako kot v preteklih sezonah, tudi letos razveseljevali z odličnimi predstavami. Nejc Žnidarčič je kandidat za najboljšega športnika leta, Luka Božič in Sašo Taljat pa kandidirata v kategoriji za najboljšo ekipo leta. Poleg omenjenih kategorij bodo nagrade podelili še v kategorijah za najboljšo športnico, življenjski dosežek, mladinca oziroma mladinko leta, medijskega ambasadorja ter v kategoriji strokovnjakov s kajakaškega področja.

 

Luka Božič in Sašo Taljat v sezoni 2014:

1. mesto, svetovno prvenstvo – slalom, Deep Creek (ZDA), C2m

3. mesto, evropsko prvenstvo – slalom, Dunaj (AVT), C2m

3. mesto, svetovni pokal skupno – slalom, C2m

1. mesto, svetovni pokal – slalom, London (VBR), C2m

2. mesto, svetovni pokal – slalom, Tacen (SLO), C2m

3. mesto, svetovni pokal – slalom, Praga (ČEŠ), C2m

 

Nejc Žnidarčič v sezoni 2014:

1. mesto, svetovno prvenstvo – spust sprint, Valtellina (ITA), 3xK1m

2. mesto, svetovno prvenstvo – spust sprint, Valtellina (ITA), K1m

1. mesto, svetovni pokal skupno – spust, K1m

1. mesto, svetovni pokal – spust sprint, Lofer (AVT), K1m

1. mesto, svetovni pokal – spust sprint, Dunaj (AVT), K1m

 

Potek izbora

Izbor bo potekal na podlagi glasov strokovne žirije, ki bodo prinesli 50-odstotkov glasov, preostalo polovico pa bodo prinesli glasovi splošne javnosti. Ti glasovi bodo predstavljali seštevek tvitov (Twitter), všečkov (Facebook) in glasov preko strani Google+ – gumbi se nahajajo pod predstavitvijo vsakega od kandidatov. Po trije predstavniki v vsaki kategoriji, ki bodo prejeli največ glasov, bodo nato kandidati za nagrado, ki jo bodo podelili maja prihodnje leto v Augsburgu.

 

Stran, na kateri boste lahko glasovali in kjer lahko preberete več o projektu mednarodnih veslaških nagrad: http://www.worldpaddleawards.com/

Prestavitev Luke Božiča in Saša Taljata: http://www.worldpaddleawards.com/nominees/2014-luka-bozhich-and-sasho-taljat-slovenia

Predstavitev Nejca Žnidarčiča: http://www.worldpaddleawards.com/nominees/2014-nejc-zhnidarchich-slovenia

 

Vsak glas šteje, zato vas vabimo k glasovanju in podpori naših reprezentantov!