Dejan Kralj je na svetovnem prvenstvu v ekstremnem kajakaštvu osvojil drugo mesto.

0
617

Avstrija je gostila najboljše ekstremne kajakaše, ki so se na reki Oetz na Tirolskem pomerili na svetovnem prvenstvu v ekstremnem kajakaštvu. Do naslova svetovnega podprvaka je priveslal Ljubljančan Dejan Kralj, drugi Slovenec na tekmovanju Andraž Krpič pa je končal na 26. mestu.

Dejan Kralj, uspešni kajakaš, ki je na slalomskih tekmovanjih kolajne osvajal na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmah svetovnega pokala, se je pogosto udeleževal tudi tekmovanj v ekstremnem kajakaštvu. Na brzicah Wellerbrücke, ki veljajo za ene najzahtevnejših na svetu in vsako leto privabijo najboljše svetovne kajakaše, je Ljubljančan veslal izjemno in priveslal do drugega mesta. Na progi, kjer se reka na 200 metrih spusti kar za 20 metrov, je zaostal le za predstavnikom Nove Zelandije Samom Suttonom, ki je tokrat slavil že tretjič zapored. »Končno se mi je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder na tej prestižni tekmi. Tekma je bila zahtevna, a na tako prijetni divji vodi je fantastično tekmovati. Skozi srednji del proge, kjer lahko največ izgubiš, je kajak kar poletel. Čestitke Samu za tretjo zaporedno zmago na tej tekmi,« je po tekmi povedal Dejan Kralj. Tretje mesto je osvojil še en Novozelandec Mike Dawson, prav tako slalomist.

Slovenske barve je zastopal tudi Andraž Krpič, ki je zasedel 26. mesto. V Avstriji je svoje kajakaško znanje kazalo veliko tekmovalcev, ki jih sicer spremljamo v drugih disciplinah. Iz slalomskih vrst so se tekmovanja udeležili tudi letošnji olimpijski podprvak Čeh Vavrinec Hradilek, tretji z OI v Londonu Nemec Hannes Aigner, njegov Fabian Dörfler, Čeh Lukaš Kubričan in drugi, tekmoval je tudi Eric Jackson, eden izmed najboljših tekmovalcev v kajakaškem rodeu …

 

Tukaj si lahko ogledate fotogalerijo.