doping

0
407

Ljubljana, 30. novembra (STA) – Oddelek za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) je danes predstavil novo spletno stran sloado.si, namenjeno slovenskemu športu in vsem njegovim privržencem v uspešnejšem boju proti prepovedanim sredstvom.”Nevednost ni izgovor!”poudarjajo v oddelku za boj proti dopingu OKS.

Spletna stran ponuja vse informacije o svetovnem boju proti prepovedanim sredstvom, o protidopinškem programu v Sloveniji, programih osveščanja in izobraževanja, o nevarnostih in pasteh uporabe prepovedanih snovi in postopkov … Na novi spletni strani bo moč najti tudi informacije o tem, kako poteka kontrola prepovedanih sredstev (testiranje), kakšni so nameni, cilji in zahteve programa nenapovedanih testiranj in katere snovi in postopki so v športu prepovedani.

Prek spletne strani bo OKS športnike seznanil tudi s pravili in kršitvami protidopinških pravil, z vplivom dopinga na zdravje ter novicami o boju proti prepovedanim sredstvom tako doma kot v svetu.”Z dobro ozaveščenostjo športnikov, njihovega spremljajočega osebja in širše športne javnosti nam bo skupaj uspelo premagati “kugo” današnjega časa,”je zapisal Janko Dvoršak, vodja oddelka za boj proti dopingu.