Državni naslovi v slalomu podeljeni

0
308

Slalomisti na divjih vodah so se za naslove državnih prvakov tokrat pomerili v kanalu ob tekmovalnem poligonu na Savi, saj je bila zaradi previsokega vodostaja izvedba na prvotni lokaciji nemogoča.

V odsotnosti nekaj naših najboljših so podelili naslove državnih prvakov v konkurenci članov, mlajših članov in mladincev.

Naslov državne prvakinje v kanuju si je priveslala Eva Alina Hočevar, ki je za 41 stotink ugnala Aljo Kozorog, medtem ko je bron pripadel Lei Novak.

Med kajakašicami je bila tokrat najboljša Ajda Novak, na drugo mesto je priveslala Eva Alina Hočevar, tretja pa je bila Eva Terčelj.

V konkurenci kanuistov je bil najhitrejši Luka Božič, na drugo mesto se je uvrstil Roko Bengeri, ki je sicer hrvaški reprezentant, a je član KK Simon, kar pomeni, da se poteguje za kolajne tudi pri nas, tretji pa je bil Žiga Lin Hočevar.

Med kajakaši sta na vrh priveslala Celjana Lan Tominc in Martin Srabotnik, tretji pa je bil Primorec Niko Testen.

V konkurenci do 23 let so kolajne med kanuistkami in kajakašicami osvojile Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Katja Bengeri. Vrstni red v obeh kategorijah je bil enak. Lan Tominc, ki je postal državni prvak v absolutni konkurenci, je zlato kolajno prejel tudi med mlajšimi člani, kjer sta se mu na zmagovalnem odru pridružila klubski kolega Jan Ločnikar in Primorec Urban Gajšek. V kanuju je zmagal Roko Bengeri, drugi je bil Žiga Lin Hočevar, tretji pa Juš Javornik.

V mladinski konkurenci je bila v kajaku najboljša Ema Lampič, na drugo mesto je priveslala Neja Velišček, na tretje pa Sara Globokar. V ženskem kanuju so si kolajne priveslale Asja Jug, Ema Lampič in Lea Senica. V obeh moških konkurencah je zmagal Roko Bengeri. V kanuju sta se za njim uvrstila Žiga Lin Hočevar in Matej Trojanšek, v kajaku pa Domen Bregar in Atej Zobec Urbančič.

Podelili so tudi kolajne najboljšim med mlajšimi mladinci. Ema Lampič, Sara Globokar in Ksenija Turk so jih osvojile med kajakašicami, Žiga Lin Hočevar, Matej Trojanšek in Andrej Jeklin med kanuisti, Domen Bregar, Atej Zobec Urbančič in Mark Jeklin pa med kajakaši.

Potekale so tudi ekipne vožnje. V moškem kanuju je zmaga ostala v domačem tacenskem klubu, saj so bili najboljši Jure Lenarčič, Tit Šenk in Matej Trojanšek, drugi so bili Luka Božič, Nejc Polenčič in Adam Križaj v barvah kajak kluba Soške elektrarne, tretji pa člani KK Simon Žiga Lin Hočevar, Martin Gale in Juš Javornik. Med kajakaši so slavili Celjani Lan Tominc, Martin Srabotnik in Jan Ločnikar, drugi so bili Primorci Urban Gajšek, Tine Kancler in Jakob Šavli, tretji pa domačini Martin Albreht, Luka Čižman in Žan Jakše. Med kajakašicami so zmagale Alja Kozorog, Sara Belingar in Urša Kragelj (KK SE), pred Evo Terčelj, Ajdo Novak in Saro Belingar (KKK Ljubljana) ter Evo Alino Hočevar, Katjo Bengeri in Saro Timeo Seprenyi (KK Simon). V mladinski konkurenci kajakašev je zmagala ekipa KKK Tacen 2, za katero so veslali Enej Grm, Domen Bregar in Žiga Zidar, drugi so bili predstavniki KK SE 1 Mark Jeklin, Tjaš Velikonja in Andrej Jeklin, tretji pa predstavniki KKK Ljubljana Gašper Vinkovič, Gašper Krivic in Anže Robič. V mladinskem kanuju so zmagali Žiga Lin Hočevar, Roko Bengeri in Martin Gale (KK Simon), pred Gabrom Ferlincem, Maticem Ličnom in Andrejem Jeklinom (KK SE).

Rezultati: www.timing-mojstrana.com