Državni prvaki so Tine Kancler, Eva Alina Hočevar, Klemen Vidmar in Tine Kancler – Jakob Jež.

0
453

Le dan po finalu evropskega pokala v sprintu na divjih vodah je Celje znova gostilo divjevodaše. Tokrat so se na progo podali slalomisti v mladinski konkurenci, ki so se potegovali za naslove državnih prvakov. Med kajakaši je zmagal Tine Kancler, ki je bil najboljši tudi v kanuističnem dvojcu skupaj z Jakobom Ježem, med kajakašicami in kanuistkami je zmagala Eva Alina Hočevar, med kanuisti pa se je naslova prvaka veselil Klemen Vidmar.

V najbolj izenačeni konkurenci kajakašev se je na Savinji najbolje znašel Primorec Tine Kancler, sin nekdanjega izvrstnega spustaša na divjih vodah Joška Kanclerja, ki je najbližje zasledovalce prehitel za nekaj več kot dve sekundi. Za njim se je uvrstil Domen Tominec, član KKK Ljubljana, tretji pa je bil Niko Testen, sicer nečak Dejana Testena, trenerja uspešnega dvojca Božič – Taljat.

Tine Kancler se je nato veselil še ene zlate kolajne. Priveslal jo je skupaj z Jakobom Ježem v konkurenci dvojcev, kjer nista imela večjih težav. Reprezentanta, ki bosta Slovenijo tudi zastopala na avgustovskem mladinskem evropskem prvenstvu v Krakovu, sta bila od drugouvrščenih Maja in Vida Oštrbenka iz Čateža hitrejša za več kot devet sekund. Na tretje mesto sta se uvrstila Nejc Polenčič in Štefan Božič, ki tako kot Kancler in Jež prihajata iz KK Soške elektrarne.

S skoraj osmimi sekundami prednosti se je med kanuisti naslova državnega prvaka veselil Klemen Vidmar. Tekmovalec tacenskega kluba, ki ima kanu v genih, saj je njegov oče nekdanji izvrstni tekmovalec, zdaj pa trener Benjamina Savška Jože Vidmar, na progi ni imel težav. Bil je edini finalist med kanuisti, ki je s progo opravil brez kazenskih sekund. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila predstavnika kajakaškega kluba Soške elektrarne Jakob Jeklin in Gašper Kovačič.

Tudi v ženski konkurenci je zmaga odšla v roke tekmovalki, ki ji je bilo kajakaštvo položeno v zibelko. Tako v kajaku kot kanuju se je zmage veselila Eva Alina Hočevar, hčerka kanuista Simona Hočevarja, ki je pred dobrim tednom dni postal evropski prvak v spustu na divjih vodah. Sedmošolka s tekmicami ni imela večjih težav. V kajaku je zmagala s prednostjo več kot sedmih sekund pred Živo Kavs iz KK Soške elektrarne in Tejo Vrbnjak Erbežnik iz KKK Ljubljana, v kanuju pa je imela dobro sekundo prednosti pred tekmovalko KKK Ljubljana Jano Hočevar in več kot deset sekund prednosti pred Manco Gosenco, prav tako iz KKK Ljubljana.  

Po posamičnih nastopih so sledile še ekipne preizkušnje. Med kajakaši so zmagali predstavniki KK Soške elektrarne Tine Kancler, Jakob Jež in Niko Testen. Drugi so bili predstavniki domačega kluba Nivo Celje Urh Turnšek, David Rozman in Teo Karner, tretji pa kajakaši KKK Ljubljana Domen Tominec, Matej Jereb in Marko Petek. Med kanuisti je zlato in srebro pripadlo predstavnikom KK Soške elektrarne. V prvi ekipi, ki je zmagala, so veslali Tine Kancler, Jakob Jeklin in Gašper Kovačič, srebro pa so osvojili Nejc Polenčič, Aljaž Jug in Niko Testen. Tretje mesto so si priveslali predstavniki KKK Tacen Maj Miš, Jaka Bernat in Klemen Vidmar.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DP_slalom_mladinci_Celje_2015_6dxc.pdf