Eva Alina Hočevar in Lea Novak evropski mladinski prvakinji v spustu na divjih vodah.

0
588

V Skopju se je danes začelo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan prvenstva so bile na sporedu posamične tekme v klasičnem spustu, kjer sta zablesteli mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak. V ženskem kanuističnem dvojcu sta namreč priveslali do naslova evropskih prvakinj!

Naši obetavni mladi tekmovalki nadaljujeta z odličnimi nastopi na mladinskih prvenstvih. Spomnimo, Eva Alina Hočevar je julija na svetovnem prvenstvu osvojila naslov kajakaške svetovne mladinske prvakinje v slalomu na divjih vodah, ob tem pa imela še dve srebrni ekipni kolajni v kajaku in kanuju, kjer je bila obakrat soudeležena tudi Lea Novak. Hočevarjeva in Novakova sta tokrat moči združili v kanuističnem dvojcu in s klasično preizkušnjo evropskega prvenstva v Makedoniji opravili najbolje izmed vseh čolnov na startu.

Zmaga ni bila enostavno priveslana, saj sta se slovenski navezi zelo približali Italijanki Cecilia Panato in Marta Benedetti, ki sta zaostali za 66 stotink sekunde. Na tretje mesto sta se uvrstili Čehinji Domenika Dvorakova in Maria Nemcova.

Eva Alina Hočevar je bila zelo blizu zmagovalnim stopničkam tudi v kanuju enokleku, kjer je dosegla četrti rezultat prvenstva. Pred njo so se zvrstile Italijanka Cecilia Panato ter Čehinji Karolina Paloudova in Tereza Kneblova.

Lea Novak je tekmovala v konkurenci kajakašic in med mladinkami zasedla 12. mesto. V isti kategoriji je bila Helena Domajnko 14.,Živa Jančar 25., Brina Novak pa 28.

Med mladinci je v kajaku mladinec Vid Oštrbenk priveslal do desetega mesta, Aljaž Dimič je bil 28., Rok Pistotnik pa 32. Svoje predstavnike v mladinski konkurenci smo imeli tudi v kanuju. Maj Oštrbenk je zasedel na 17. mestu, Nejc Gradišek je bil 19., Nik Gerčer pa 21. Brata Vid in Maj Oštrbenk sta nastopila tudi v dvojcu in se uvrstila na enajsto mesto.

Prvo ime slovenske reprezentance v Skopju je Anže Urankar, ki bo med glavnimi favoriti za zlato kolajno v sprintu na divjih vodah v konkurenci mlajših članov. Klasično preizkušnjo je zaključil na 16. mestu. Med kajakaši do 23 let je bil Tim Novak 18., Matic Firm je priveslal na 26. mesto,Vid Svetina pa je bil 27.

V petek bodo na reki Treski na sporedu ekipne tekme v klasičnem spustu.

 

Uradna stran prvenstva: http://eca2018ww.canoe.mk/?lang=en