Eva Alina Hočevar – Tega dosežka nisem pričakovala.

0
560

V španski Marbelli so v okviru skupščine evropskega olimpijskega komiteja podelili nagrade Piotra Nurowskega najboljšim mladim evropskim športnikom. Med petimi nominiranci je bila tudi kajakašica in kanuistka na divjih vodah Eva Alina Hočevar. Divjevodašica je v izenačenem glasovanju zasedla drugo mesto.

Eva Alina Hočevar, mladinska svetovna prvakinja in drugouvrščena na evropskem mladinskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah, ob tem pa še dobitnica kolajn v ekipnih slalomskih tekmah in tekmah evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah, leto 2018 zaključuje še z enim odmevnim dosežkom. Na podelitvi nagrad Piotra Nurowskega najboljšim mladim športnikom stare celine v poletnih športnih panogah je namreč v glasovanju 50 delegatov zasedla drugo mesto, za zmagovalko pa naj bi zaostala za vsega en glas.

»Zelo sem vesela takšnega mednarodnega priznanja med vsemi športnimi panogami. Nagrada mi pomeni ogromno. Tega dosežka nisem pričakovala, ker je bila konkurenca zares močna, zato sem nagrade še toliko bolj vesela,« je po podelitvi iz Marbelle sporočila Eva Alina Hočevar. Na podelitvi je prejela priznanje za športne dosežke in drugo mesto v razvrstitvi mladih športnikov, vseh pet nominirancev pa bo prejemalo tudi športno štipendijo, ki jim bo nekoliko olajšala priprave na nove izzive.

Največ glasov je prejela avstrijska kolesarka Laura Stigger, poleg Avstrijke in Hočevarjeve pa so bili nominirani še Madžarka Ajna Kesely, Poljakinja Iga Swiatek in Čeh Jakub Stastny.

Nagrade najboljšim mladim evropskim športnikom so prvič podelili leta 2011, ko je bil med nagrajenci kajakaš Simon Brus, ki je leto prej osvojil naslov mladinskega olimpijskega prvaka v slalomu na mirnih vodah z ovirami. Poleg Brusa in Hočevarjeve so bili med nominiranci izmed Slovencev še Cene Prevc, Bor Pavlovčič in Nika Križnar, med kajakaši pa so se veselili še slovaški slalomist Jakub Grigar ter sprinterja na mirnih vodah Serghei Tarnovschi iz Moldavije in Belorusinja Nadžeja Makarčanka. Od leta 2016 dalje podeljujejo ločene nagrade predstavnikom poletnih in zimskih športnih panog.

 

 

Foto: Kanu klub Simon