Eva Terčelj in Benjamin Savšek sta najboljša športnika Ljubljane.

0
556

Športna zveza Ljubljane je pretekli konec tedna v Festivalni dvorani nagradila najboljše športnice, športnike, ekipe ter športne delavce. Glavni nagradi letošnjega leta sta šli v divjevodaške roke, saj je najboljša športnica Ljubljane v letošnjem letu postala Eva Terčelj, najboljši športnik pa Benjamin Savšek.

Po odlični sezoni 2019, v kateri je postala svetovna prvakinja ter v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila drugo mesto, Eva Terčelj sedaj prejema nagrade za prikazano v letošnjem letu. Ob koncu novembra je prejela naziv najboljše športnice Kajakaške zveze Slovenije, sedaj pa so jo izbrali še za najboljšo športnico Mestne občine Ljubljana. Za Terčeljevo sta se zvrstili plesalka Lara Šlibar in tekvandoistka Saša Sirše.

V moški konkurenci je najboljši športnik Ljubljane postal kanuist Benjamin Savšek, ki je letos v francoskem Pauju priveslal do naslova evropskega prvaka tako v posamični kot ekipni tekmi. Tudi drugo mesto v moški konkurenci je osvojil divjevodaš, in sicer Simon Oven, evropski prvak v klasičnem spustu na divjih vodah. Tretji je bil Jakob Šimnic, tekmovalec v kikboksu.

Nagradi za najboljša trenerja sta prejela Jože Vidmar in Jernej Abramič, za športne dosežke v letošnjem letu pa so bili nagrajeni še Blaž Cof, Anže Berčič, Anže Urankar, Tim Novak, Jošt Zakrajšek, Eva Alina Hočevar, Nejc Gradišek, Urban Novak, Martin Gale, Živa Jančar, Ana Šteblaj, Ulan Valant, Vid Kuder Marušič, Žan Jakše in Klemen Vidmar.