Eva Terčelj je na SP v Braziliji zasedla šesto mesto.

0
320

Mladinci in mlajši člani so zaključili s svetovnim prvenstvom v Braziliji. Zadnji slovenski nastop na prvenstvu je pripadel Evi Terčelj, ki je v konkurenci kajakašic do 23 let priveslala na šesto mesto. V konkurenci dvojcev in v ekipnih tekmah, ki sledijo, Slovenija nima svojih predstavnikov.

Eva Terčelj je bila zadnja izmed slovenskih predstavnikov, ki je še imela možnost za osvojitev kolajne in po zmagi v polfinalu se je ta možnost izkazala za zelo realno. Žal se ji finalni nastop ni izšel povsem po željah, saj je morala premoč priznati petim tekmicam, tako da je bila na koncu šesta. Brez kazenskih sekund, imela je en dotik, bi se uvrstila na tretje mesto. Avstralska slalomistka Jessica Fox je bila na progi razred zase. Najbližjo zasledovalko Ano Satilo iz Brazilije je prehitela za več kot tri sekunde, tretjeuvrščena Avstrijka Lisa Leitner pa je zaostala za natanko pet sekund. Druga Slovenka, ki je veslala na reki Paraná, Ajda Novak je nastope sklenila v polfinalu.

V konkurenci dvojcev do 23 let sta bila najboljša Poljaka Michal Wiercioch in Grzegorz Majerzcak, druga sta bila Slovaka Juraj Skakala in Matuš Gewissler, tretja pa Brazilca Charles Correa in Anderson Oliveira. Najboljša kajakašica med mladinkami je Slovakinja Michaela Hassova, druga je bila Nemka Elena Apel, tretja pa Francozinja Camille Prigent. Kolajne v mladinski konkurenci kanuističnih dvojcev pa so si priborili Francoza Graille in Roisin, Čeha Matejka in Vetrovsky ter Nemca Hecht in Weber.

Mlade slalomiste že kmalu po povratku čakajo zelo pomembne tekme na domačih tleh. V soboto bo v Solkanu namreč potekalo državno prvenstvo, ki bo obenem tudi prva izbirna tekma za sestavo reprezentance. Preizkušnji v Solkanu bodo nato sledile še tri izbirne tekme v Tacnu, dve izmed njih v okviru tekme za točke ICF, ki bo potekala na savskih brzicah 9. in 10. maja.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/foz-iguazu-junior-u23-world-championships.php

Foto: Ettore Ivaldi