Eva Terčelj zadnjo tekmo sezone v Tacnu končala na desetem mestu.

0
586

V Tacnu se je s finalno tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah končala mednarodna slalomska sezona 2016. Zadnji dan so se na Savo podali dvojci in kajakašice. Edina slovenska finalistka dneva je bila Eva Terčelj, ki je zasedla deseto mesto. Urša Kragelj je bila 16., Ajda Novak 28., Luka Božič in Sašo Taljat pa sta zasedla 18. mesto.

Po velikem sobotnem slavju ter zmagah Benjamina Savška in Petra Kauzerja se nedeljske polfinalne vožnje za slovenske reprezentante niso razpletle povsem po pričakovanjih in željah. Kot edina je namreč v finalu veslala kajakašica Eva Terčelj, ki se je v odločilne boje uvrstila s petim časom polfinala. V finalu se je nato dotaknila dvojih vrat, kar ji je prineslo dodatne štiri sekunde. Na koncu je bila deseta.

»Iskreno nisem najbolj zadovoljna. Razočarana sem nad današnjim finalnim nastopom, na žalost se mi je podrl že v prvih protitočnih vratih, kjer sem izgubila veliko časa ter se nekako nisem znala vrniti nazaj v ritem in nadoknaditi zamujenega. Danes sem mogoče malo razočarana, a sezona vseeno ni bila slaba. Pokazala sem dobre vožnje in se marsikaj naučila. Zagotovo se da iz nje potegniti nekaj pozitivnega,« je povedala Terčeljeva.  

Preostali slovenski kajakašici sta svoja nastopa sklenili v polfinalu. Urša Kragelj na 16. mestu, Ajda Novak pa na 28. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, pred Avstrijko Corinno Kuhnle in Britanko Fiono Pennie. Avstralka je bila na progi zelo hitra, njen finalni čas bi ji namreč v včerajšnjem moškem kajakaškem finalu prinesel sedmo mesto.

V polfinalu dvojcev sta veslala Luka Božič in Sašo Taljat, a bila ob prihodu v cilj zelo razočarana. Imela sta dotik, pa tudi sicer njuna vožnja ni bila dobra, tako da sta na koncu precej zaostala za najhitrejšimi in sezono končala na 18. mestu. »Poznalo se je, da je proga krajša. Dvajset sekund se pri daljši progi pozna. Midva sva se pripravila, kot vsi ostali, na krajšo progo in na koncu se nekako ni izšlo. Razočaran sem, ker tako zaključujeva sezono. Bomo videli, kako naprej. Izgubila sva v tistih naravnost vratih, ker sva zapela z repom ob tla. Tam naju je malo odneslo, precej časa sva veslala proti toku, tam je bil ključni del, danes pa nisi smel delati napak,« je povedal Luka Božič, Sašo Taljat pa dodal: »Zagotovo so bili cilji pred sezono višji, je pa tako, da imava medaljo z evropskega prvenstva, ampak na žalost po vseh teh slabih predstavah v zadnjem času tudi tisto malo zbledi.«

Z velikansko prednostjo 1,81 sekunde sta zmagala Slovaka Peter in Ladislav Škantar, druga sta bila Francoza Nicolas Scianimanico in Hugo Cailhol, tretja pa njuna rojaka Pierre Picco in Hugo Biso.

Tacen bo naslednje leto – prvi vikend v juniju – gostil člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah.