ICF dodelil svetovna prvenstva za leto 2022.

0
446

V Tokiu ta teden poteka sestanek mednarodne kajakaške zveze (ICF), ki se ga kot predstavnik evropske kajakaške zveze (ECA) v organih ICF udeležuje tudi direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc. Danes so prisluhnili kandidaturam za organizacijo svetovnih prvenstev v letu 2022 ter na podlagi kriterijev in predstavitev izbrali najboljše kandidate.

Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah se tako čez štiri leta vrača v Augsburg, ki je leta 1972 gostil olimpijski slalom. To bavarsko mesto bo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah gostilo četrtič, nazadnje so se na reki Lech za svetovne naslove potegovali leta 2003, proga pa je gostila tudi dve izvedbi evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah.

Leta 2022 se bodo sprinterji na mirnih vodah in parakajakaši odpravili v Kanado, natančneje v Dartmouth, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo v tej olimpijski oziroma paraolimpijski disciplini. Tudi to kanadsko prizorišče je že gostilo najboljše svetovne sprinterje na mirnih vodah, in sicer v sezonah 1997 in 2009.

Francoski Treignac bo leta 2022 pozdravil najboljše spustaše na divjih vodah, najboljši mladinci in mlajši člani v slalomu na divjih vodah se bodo podali na svetovno prvenstvo v italijansko Ivreo (ki gosti svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu tudi letos), svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane pa bo v Szegedu.

Portugalska Ponte de Lima je za leto 2022 pridobila organizacijo svetovnega prvenstva v kajakaškem maratonu, francoski Saint Omer pa svetovnega prvenstva v kajakaškem polu. Obe prizorišči sta lani gostili evropski prvenstvi v prej omenjenih kajakaških disciplinah.

Poleg organizatorjev svetovnih prvenstev v sezoni 2022, so izbrali še lokacije svetovnih prvenstev v morskem kajakaštvu ter zmajskem čolnu (dragon boat). Tekmovalci v morskem kajakaštvu bodo leta 2020 tekmovali na Portugalskem, v kraju Viana do Castelo, leto pozneje pa bo prvenstvo gostil španski Lanzarote. Klubsko svetovno prvenstvo v zmajskih čolnih bo leta 2021 organizirano v Poznanu, svetovno prvenstvo državnih ekip pa bo leto kasneje potekalo v ukrajinskem Termopilu.

 

Foto: ICF