Ines Matuc 15. na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu.

0
459

V madžarskem Gyoru ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu, ki se ga je udeležila tudi slovenska predstavnica Ines Matuc. Predstavnica kajakaškega kluba iz Bohinja je nastopila v konkurenci mlajših članic – kajakašic do 23 let – kjer je v cilj priveslala kot 15. Slovenska reprezentantka je nastopila tudi na julijskem evropskem prvenstvu v  kajakaškem maratonu, ki ga je gostil Bohinj, in tam v svoji konkurenci zasedla deveto mesto.

Na Madžarskem je Ines Matuc postavila minuto boljši čas kot na domačem prvenstvu. Za 22,2 kilometra dolgo progo in pet vmesnih prenosov je tokrat potrebovala eno uro, 57 minut in 48 sekund, kar je zadostovalo za končno 15. mesto. Naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami si je priveslala domačinka Vanda Kiszli, druga je bila Italijanka Susanna Cicali, tretja pa predstavnica Južnoafriške republike Jenna Ward. Kiszlijeva in Cicalijeva sta se zlata oziroma srebra veselili tudi na evropskem prvenstvu v Bohinju.

Še pred uradnim delom svetovnega prvenstva so organizatorji priredili še tekmovanje za veterane in parakajakaše. Med veterani v skupini od 65 do 60 let sta nastopila dva slovenska predstavnika. Stane Klemenc je bil 17., Niko Svoljšak pa 19. Zmagal je Danec Svenning Jörgensen, drugi je bil Norvežan Einar Kjerschow, tretji pa Južnoafričan Brian Longley.