Izbrali ste – maskota nosi ime Brzi

0
77

Pred začetkom 2024 ECA I Feel Slovenia evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah smo z vašo pomočjo iskali ime za našo maskoto. Potočni rak nas spremlja že od leta 2010, ko smo gostili 2010 ICF svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, a maskota vse do sedaj ni imela uradnega naziva. Zato smo se letos odločili, da tudi z vašo pomočjo najdemo primerno ime. V glasovanju je največ glasov prejelo ime Brzi.

Naša maskota je potočni rak. Ekologija in čista voda sta najbolj pomembna dejavnika pri ukvarjanju z vodnimi športi, kot je kajakaštvo. S tem je povezana tudi maskota tekmovanja – potočni rak, ki živi le v čistih ter neoporečnih rekah in potokih. Hkrati je rak tudi žival, ki deluje samozavestno, bojevito in na drugi strani živahno, kar je tudi značilnost tekmovalcev, ki bodo nastopili na prvenstvu.

Najprej smo vas pozvali, da nam posredujete svoje predloge, nato pa smo izbrali tri, in v glasovanju je predlog Brzi prejel več glasov kot predloga KaRAKaš in Bistri. Tako, da vam s ponosom predstavljamo »Brzija«.

»O ideji sem razmišljal z vidika trajnosti. Imel sem še nekaj drugih imen v mislih, nato pa sem se spomnil imena »Brzi«, ki izhaja iz savskih brzic, Tacna, kajaka. Maskota je povezana z vodo, predstavlja en vidik trajnosti. Zdelo se mi je dobro ime, ki gre hitro v uho in si ga bodo gledalci, tekmovalci, oziroma udeleženci dogodka lahko zapomnili. Mislim, da bo ta maskota lepo popestrila celoten dogodek in si jo bodo vsi zapomnili. S tem pa tudi celotno prvenstvo,« je povedal Arne Dolenc, ki je predlagal ime Brzi.