Jakob Marušič kandidat za člana spustaškega komiteja mednarodne kajakaške zveze

0
137

Rim ta teden gosti kongres Mednarodne kajakaške zveze, ki bo prinesel kar precej sprememb. Po treh mandatih se namreč poslavlja predsednik ICF Jose Perurena Lopez, prav tako pa bodo v italijanski prestolnici volili podpredsednike ICF, predsednike komitejev posameznih disciplin in izbirali člane komitejev. Med kandidati je tudi Jakob Marušič.

Španec Jose Perurena Lopez je vodil Mednarodno kajakaško zvezo od leta 2008 dalje, z letošnjim letom pa se od funkcije poslavlja. Za mesto predsednika se v Rimu potegujeta Nemec Thomas Konietzko, podpredsednik ICF in dolgoletni predsednik nemške kajakaške zveze, ter Rus Evgenij Arkipov, predsednik ruske kajakaške zveze.

Za mesta podpredsednikov ICF kandidirajo Argentinka Cecilia Farias, Španec Lluis Rabaneda, Portugalec Mario Santos in Kitajec Aijie Liu. Na mesto blagajnika bodo delegati izvolili dosedanjega blagajnika Italijana Luciana Buonfiglia, Avstralko Daniele Woodward ali Madžara Petra Karaija.

Poleg vodilnih funkcij ICF kongres odloča tudi o predsednikih in članih devetih komitejev. Eden izmed kandidatov za komite spusta na divjih vodah je Jakob Marušič, ki bo imel konkurenco v Hrvatu Tomislavu Crnkoviću, Bošnjaku Nikoli Stankoviću, Francozu Mathiasu Gerardu, Britancu Petru Schofieldu, Čehu Tomašu Slovaku, Špancu Germanu Jimenezu Pratsu, Švicarki Annaleni Kuttenberger in Američanki Marin Millar.

Izbirali bodo tudi predsednike in predstavnike v komitejih za slalom na divjih vodah, sprint na mirnih vodah, kajakaški maraton, morsko kajakaštvo, parakajakaštvo, kajakaški polo, kajakaški prosti slog ter medicinski komite.